Pentru că au apărut cireșele și nu m-am putut abține să nu iau mai multe decât pot să mănânc o dată. Și mai apoi tot aveam în frigider resturi de diverse, cu care trebuia să fac ceva. Și mai și pentru că am tăiat din meniu zahărul, pentru o perioadă, și am vrut ceva dulce, totuși, căci nu știu alții cum sunt, dar eu dacă vreau ceva dulce, trebuie să mănânc ceva dulce, altfel îmi scade glicemia și începe să se manifeste cealaltă personalitate a mea, care e c-o falcă-n cer și un lipsă de criză hipoglicemică :D. Dar pentru că nu pot chinui tot poporul cu nebuniile mele, o să vedeți că scriu în paranteză și un echivalent - aproximativ- al cantității de zahăr pe care o puteți folosi. Însă la dulce eu merg și pe gustul personal, nu e o rețetă cu cantități exacte, ca la carte, așa că eu dau dezlegare la partea creativă a fiecăruia. Dar aș avea o recomandare de făcut, dacă se poate, încercați să folosiți zahăr nerafinat și ouă de țară (mai e și varianta de ouă eco de la magazin, dacă nu aveți un furnizor de ouă de țară sigur - nu v-aș sfătui să luați de la oricine și mai cu seamă din cele vândute pe marginea drumului, state în soare cu orele). Și să purcedem cu rețeta, zic.
Ingrediente
Pentru bază
- 4 albușuri (ouăle au fost ținute la temperatura camerei)
- 4 picături stevia-îndulcitor (1/2 cană zahăr pudră)
- 1 cană făină de migdale (eu am luat de la un magazin naturist, puteți să măcinați acasă migdalele, mai fin sau nu, în funcție de cât de crocantă vreți baza)
- 1 vârf de cuțit cu sare
- 1 linguriță extract de migdale
Albușurile le-am bătut spumă cu sarea până au început să formeze vârfuri ferme, apoi am adăugat îndulcitorul/zahărul, apoi încet, cu o spatulă am încorporat făina de migdale și extractul de migdale. Am pus amestecul într-o formă de tartă cu baza detașabilă, unsă cu puțin unt, așezată pe o tavă de copt.
Compoziția de brânză
- 400g brâză de vaci (eu am avut brânză dietetică de vaci și o cutie cu brânzică de casă de la Covalact 2% grăsime)
- 4 gălbenușuri
- 2/3 linguriță extract de stevia (1/2 cană zahăr)
- miezul de la 1/2 baton de vanilie
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 cană cireșe fără sâmburi, tăiate, amestecate cu o lingură de amidon
Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare și se tornă compoziția în formă, peste bază.
Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru aproximativ 40 de minute. Am scos tarta, am lăsat-o să se răcescă și apoi am scos-o și am pus-o pe platou. Deasupra am ornat-o cu următorul amestec:
- 1 cană și 1/2 cireșe
- 1 lingură miere
- 1 bucată anson stelat
- sucul de la 1/2 de lămâie
- opțional: 1 linguriță lichior de cireșe
Le-am pus pe foc până s-au înmuiat cireșele și s-a format un sirop mai gros. Am lăsat să se răcească și am turnat totul peste tartă.
Am lăsat-o puțin la rece, apoi am tăiat o felie, că era așa de roșie și frumoasă, că n-am putut să mai aștept :P. Bună, răcoritoare, parfumată, nu foarte dulce, așa că pentru mine a fost perfectă! :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu