Treceți la conținutul principal

Muffins cu zmeură



     Când mi-e poftă de ceva bun și rapid, la muffinși mă gândesc cu precădere. Pentru că sunt super rapid de făcut, am tot timpul ingredientele la îndemână și pot să adaug orice vreau, de la fructe proaspete la bucăți de ciocolată, fructe uscate, semințe. Se păstrează bine și sunt si comod de luat la pachet sau la drum, așa cum am făcut eu cu savuroșii muffinși cu zmeură, ce au străbătut cu mine cărările patriei, de la București hăt departe la Lacul Roșu, unde am petrecut câteva zile de poveste. 

   Ingrediente
  • 2 ouă
  • 1/3 cană ulei floarea soarelui
  • 1/3 cană miere
  • 2 linguri zahăr brun pudră
  • 1 lingură lichior de portocale
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 7 linguri iaurt Olympus grecesc 2% grăsime
  • 1 cană făină
  • 3 linguri fulgi cocos neîndulciți
  • 1 linguriță praf de copt + 1 linguriță bicarbonat de sodiu dizolvate în zeamă de lămâie
  • 1 cană zmeură curățată, spălată și scursă bine
     Am amestecat separat ingredientele umede (ouă, ulei, miere, zahăr, lichior, extract de vanilie, iaurt) și ingredientele uscate (făină, fulgi de cocos), le-am amestecat ușor, am pus și prafurile dizolvate în zeamă de lămâie și zmeura la final. Nu le-am amestecat mult, ci doar cât să se combine, însă ușor, să rămână zmeura întreagă. Le-am pus în tava de muffins în forme de hârtie și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 35 de minute, aplicând testul scobitorii să verific dacă sunt coapte. După ce s-au mai răcorit puțin le-am scos din formă și le-am pudrat cu zahăr. 
     Acasă am mâncat de dimineață cu supliment de zmeură. În deplasare le-am mâncat dimineața lângă o cană de lapte. Au mai mâncat și alții și au spus că-s bune. Asta a fost și părerea mea. Sunt parfumate, moi, perfecte oricând. Să le fi mâncat acasă, eu le-aș mai fi aplicat și o glazură de ciocolată albă cu cocos sau ciocolată negră cu lichior de portocale. Cu siguranță voi reface rețeta cu îmbunătățiri :D.

Poftă bună!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…