Când mi-e poftă de ceva bun și rapid, la muffinși mă gândesc cu precădere. Pentru că sunt super rapid de făcut, am tot timpul ingredientele la îndemână și pot să adaug orice vreau, de la fructe proaspete la bucăți de ciocolată, fructe uscate, semințe. Se păstrează bine și sunt si comod de luat la pachet sau la drum, așa cum am făcut eu cu savuroșii muffinși cu zmeură, ce au străbătut cu mine cărările patriei, de la București hăt departe la Lacul Roșu, unde am petrecut câteva zile de poveste.
Ingrediente
- 2 ouă
- 1/3 cană ulei floarea soarelui
- 1/3 cană miere
- 2 linguri zahăr brun pudră
- 1 lingură lichior de portocale
- 1 lingură extract de vanilie
- 7 linguri iaurt Olympus grecesc 2% grăsime
- 1 cană făină
- 3 linguri fulgi cocos neîndulciți
- 1 linguriță praf de copt + 1 linguriță bicarbonat de sodiu dizolvate în zeamă de lămâie
- 1 cană zmeură curățată, spălată și scursă bine
Am amestecat separat ingredientele umede (ouă, ulei, miere, zahăr, lichior, extract de vanilie, iaurt) și ingredientele uscate (făină, fulgi de cocos), le-am amestecat ușor, am pus și prafurile dizolvate în zeamă de lămâie și zmeura la final. Nu le-am amestecat mult, ci doar cât să se combine, însă ușor, să rămână zmeura întreagă. Le-am pus în tava de muffins în forme de hârtie și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 35 de minute, aplicând testul scobitorii să verific dacă sunt coapte. După ce s-au mai răcorit puțin le-am scos din formă și le-am pudrat cu zahăr.
Acasă am mâncat de dimineață cu supliment de zmeură. În deplasare le-am mâncat dimineața lângă o cană de lapte. Au mai mâncat și alții și au spus că-s bune. Asta a fost și părerea mea. Sunt parfumate, moi, perfecte oricând. Să le fi mâncat acasă, eu le-aș mai fi aplicat și o glazură de ciocolată albă cu cocos sau ciocolată negră cu lichior de portocale. Cu siguranță voi reface rețeta cu îmbunătățiri :D.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu