Treceți la conținutul principal

Smoothie cu banane, unt de arahide și ciocolată neagră


     Sunt unele zile în care n-am nici chef și nici putere să mă gâdesc la ceva creator, în nici un domeniu, așa că ceva energizant ar merge de minune să mai pun în mișcare, măcar puțin și pentru o scurtă perioadă de timp, neuronul meu obosit. După furtuna care m-a trezit în creierii dimineții, cu greu m-am tot învârtit în pat până să adorm la loc și, bineînțeles, m-am trezit târziu, înțepenită din toate încheieturile, cu gânduri nu foarte luminoase la adresa vremii ăsteia schimbătoare care mă chinuie de câteva zile. Așa că abia, abia am fost în stare să pun de cafea și în timpul ăsta încercam să-mi dau seama unde sunt și încotro vreau s-o apuc. Până m-am mai dumirit ce se întâmplă, i-am dat lui Țiți să mănânce și m-am tot învârtit prin bucătărie cu gândul să-mi fac ceva de mâncare, să dau un avânt muncitoresc organismului meu amorțit. Și cum ieri am balotat diverse, azi eram ca o balenă eșuată la mal, așa că mi-a venit mie ideea salvatoare a unui mic dejun lichid :D. Am făcut un smoothie (n-am la ora asta nici cea mai vagă idee cum i-aș putea spune pe românește, iertați-mi buimăceala :)) ) cu de toate ce aveam la îndemână și care am spus eu că s-ar potrivi în condițiile date. Mi-a fost de mare, mare bine, m-am energizat și parcă, parcă, acum mă mișc mai cu talent (repetițiile tot de la buimăceala de azi vin :P). Nu știu cât o să mă țină, așa că vă dau repede rețeta, să nu mă apuce iar moleșeala.

Ingrediente
  • 250ml lapte
  • 1 banană
  • 1 lingură unt de arahide
  • 1 linguriță miere de rapiță
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/4 linguriță cardamon măcinat
  • 2 pătrățele ciocolată neagră (Heidi dark extreme, aprox. 16g) topite pe baie de apă sau în puțin lapte cald
     Le-am pus pe toate în blender, le-am amestecat până am obținut o compoziție omogenă, apoi am pus smoothie-ul într-un borcan (nu mai aveam nici un pahar, cană sau altceva la îndemână și chiar dacă aveam, pe cuvântul meu că n-am nici cea mai vagă idee pe unde erau la ora aceea :)) ), am pus și-un pai, să sorb licoarea cu mai mult spor și asta a fost tot. Energie la borcan, zău așa! :))



     Sper să mă mai trezesc puțin, măcar până diseară când se face ora de somn, nu de alta, dar ar trebui să mă mai mișc prin casă să mai fac câte ceva, nu foarte multe, dar mă mai gândesc. La urma urmei e duminică, trebuie să mă odihnesc puțin, nu? :)))))))


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …