Treceți la conținutul principal

Smoothie cu banane, unt de arahide și ciocolată neagră


     Sunt unele zile în care n-am nici chef și nici putere să mă gâdesc la ceva creator, în nici un domeniu, așa că ceva energizant ar merge de minune să mai pun în mișcare, măcar puțin și pentru o scurtă perioadă de timp, neuronul meu obosit. După furtuna care m-a trezit în creierii dimineții, cu greu m-am tot învârtit în pat până să adorm la loc și, bineînțeles, m-am trezit târziu, înțepenită din toate încheieturile, cu gânduri nu foarte luminoase la adresa vremii ăsteia schimbătoare care mă chinuie de câteva zile. Așa că abia, abia am fost în stare să pun de cafea și în timpul ăsta încercam să-mi dau seama unde sunt și încotro vreau s-o apuc. Până m-am mai dumirit ce se întâmplă, i-am dat lui Țiți să mănânce și m-am tot învârtit prin bucătărie cu gândul să-mi fac ceva de mâncare, să dau un avânt muncitoresc organismului meu amorțit. Și cum ieri am balotat diverse, azi eram ca o balenă eșuată la mal, așa că mi-a venit mie ideea salvatoare a unui mic dejun lichid :D. Am făcut un smoothie (n-am la ora asta nici cea mai vagă idee cum i-aș putea spune pe românește, iertați-mi buimăceala :)) ) cu de toate ce aveam la îndemână și care am spus eu că s-ar potrivi în condițiile date. Mi-a fost de mare, mare bine, m-am energizat și parcă, parcă, acum mă mișc mai cu talent (repetițiile tot de la buimăceala de azi vin :P). Nu știu cât o să mă țină, așa că vă dau repede rețeta, să nu mă apuce iar moleșeala.

Ingrediente
  • 250ml lapte
  • 1 banană
  • 1 lingură unt de arahide
  • 1 linguriță miere de rapiță
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/4 linguriță cardamon măcinat
  • 2 pătrățele ciocolată neagră (Heidi dark extreme, aprox. 16g) topite pe baie de apă sau în puțin lapte cald
     Le-am pus pe toate în blender, le-am amestecat până am obținut o compoziție omogenă, apoi am pus smoothie-ul într-un borcan (nu mai aveam nici un pahar, cană sau altceva la îndemână și chiar dacă aveam, pe cuvântul meu că n-am nici cea mai vagă idee pe unde erau la ora aceea :)) ), am pus și-un pai, să sorb licoarea cu mai mult spor și asta a fost tot. Energie la borcan, zău așa! :))



     Sper să mă mai trezesc puțin, măcar până diseară când se face ora de somn, nu de alta, dar ar trebui să mă mai mișc prin casă să mai fac câte ceva, nu foarte multe, dar mă mai gândesc. La urma urmei e duminică, trebuie să mă odihnesc puțin, nu? :)))))))


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!