Sună bine, nu? :P Sunt la fel de bune pe cât de bine sună numele și arată pe măsură. E un răsfăț desăvârșit, o încântare a simțurilor, o nebunie ... :)) Se vede treaba că tare mi-au plăcut bezelele astea de le descriu așa ;) Să știți că da! Tot mi-au rămas albușuri de la Pasteis de nata și nu vroiam să aștept să experimentez alte macarons, așa că am găsit rețeta asta într-un folder și mi s-a părut interesantă, așa că am încercat-o și nu mi-a părut rău :)
Ingrediente
- 4 albușuri (eu le-am ținut la temperatura camerei)
- 1 vârf de cuțit cu sare
- 1 cană zahăr (eu am folosit pudră)
- 150g nuci tocate fin
- 1 lingură cafea solubilă
- 25g ciocolată neagră tocată fin
- 2 linguri amidon
Am bătut cu mixerul la viteză medie albușurile spumă cu sarea, apoi am mărit viteza mixerului și am adăugat zahărul, câte o lingură până amestecul a devenit tare, dar fără să aibă un aspect de uscat. Am presărat, pe rând, nucile, cafeaua solubilă, ciocolata și amidonul și le-am încorporat cu o spatulă în albușuri. Cu o lingură am pus grămăjoare din amestec pe tava tapetată cu hârtie de copt, cam la 5 cm unele de celelalte. Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade C până s-au uscat (la atingere nu s-au lipit de deget), aproximativ 40 de minute la cuptorul meu, acum depinde foarte mult de tipul de cuptor pe care îl aveți (al meu e clasic, cu gaz). Apoi am scos bezelele cu hârtie de copt cu tot pe un grătar și le-am lăsat să se răcescă. Dacă vreți să le depozitați, așezați-le într-un recipient închis ermetic, între foi cerate, dar nu cred că mai apucă să stea :)).
Sunt crocante pe dinafară, moi și gumate pe dinăuntru. Cafeaua, nucile și ciocolata merg de minune împreună. Eu le-am savurat cu o ceșcă de cafea arăbească, cu cardamon, neagră. Superbe! :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu