Cam lung titlul ăsta, dar asta e :)) Ce a ieșit nu are din punctul meu de vedere rost să vă plictisesc cu diverse descrieri, așa că o să dau verdictul final: sublim! Mă bucur că am ales să gătesc și ceva cu vită, căci în ultima perioadă parcă numai păsăreturi am avut în meniu și am zis să mai fac o schimbare :).
Am luat carnea de la măcelăria mea turcească favorită (e la intersecția Sos. Pantelimon cu Ritmului, lângă un restaurant turcesc), asta pe lângă o altă specialitate pe care o iau mai mereu de aici, și anume pastrama de berbecuț, condimentată cu tot ce-i trebuie, numai bună de pus pe grătar. Și m-am tot gândit eu cum să abordez problema și m-am gândit și iar m-am gândit, până când m-am săturat să tot stau de pomană și m-am apucat de treabă.
Am luat bucata de carne și am șters-o cu un prosop de hârtie, apoi în mojar am sfărâmat un pumn cu amestec de piper de diverse soiuri (roz, alb, verde, negru) cu puțină sare mare, am masat carnea cu nițel ulei de măsline și apoi am presărat amestecul de piper cu sare peste toată carnea. Am pus-o într-o tavă și am dat-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 20-25 de minute. Am scos-o într-un vas și am acoperit-o cu folie, lăsând-o să-și revină și să lase nițel suc. Suc pe care l-am pus peste ce a rămas în tavă de când s-a copt carnea la cuptor. Am mai adăugat puțin ulei de măsline și am pus tava pe foc să se încingă bine, am adăugat o ceapă tăiată felii, un strop de sare și o lingură de zahăr brun și am amestecat continuu, să nu se prăjească ceapa, dar să se caramelizeze frumos, apoi am pus și ciupercile (am avut o pungă cu ciuperci de diverse feluri de la congelator), le-am lăsat să se amestece și să se încingă toate ingredientele, apoi am pus o cană cu vin roșu demisec și am lăsat să scadă cam trei sferturi sosul. Și cam asta a fost tot.
Mă gândesc să-i mai pun alături și o porție de hummus (căruia i-am mai adăugat și puțin chimion/cumin/ كمون ) și sumac, că n-are ce să-i strice ;). Și ce pot să vă mai spun?
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu