Tare mă enervează vremea asta. E frig, umezeala asta îmi intră în oase și iar am răcit! :( N-am sobă lângă care să mă ghemuiesc și să stau cuminte până îmi trece, așa că stau în casă sub plapumă și cu Kittyli pe post de sobiță (am și căldură la calorifer, dar nu se compară :P) și din când în când mă mai învârt pe la bucătărie să mai fac câte ceva, că amorțesc de atâta stat. Căci deși nu mi-e foame în mod deosebit, așa mă apucă pofta de ceva bun, încât trebuie să fac ceva. Muffin-urile astea au fost concepute înainte să mă apuce toate belelele răcelii, a doua zi, însă, a trebuit să le înfrumusețez că deh, nu le puteam mânca așa :)). Și am zis că trebuie să fie consistente și potrivite pentru micul dejun, că parcă nu aveam chef de fulgi cu lapte pentru sfârșitul ăsta de săptămână.
Am amestecat 1/2 cană cu făină de ovăz cu 1/2 cană făină speltă, 1/3 cană cu tărâțe de grâu , 1/3 cană grâu grisat din speltă (de la Plafar), 1/2 linguriță sare, 1 pliculeț zahăr vanilat de Burbon, 1 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță cardamon, 1/4 linguriță nucșoară, 1 linguriță semințe de chia. Separat am amestecat o banană pisălită, 2 gălbenușuri (îmi rămăseseră de la altă rețetă în care folosisem albușurile, dar dacă nu vreți să le separați, puneți ouăle întregi), 2 linguri sirop de agave, 1 lingură extract de vanilie, 2 linguri ulei din sâmburi de struguri (merge și cu ulei de rapiță sau de floarea soarelui) și 1 cană cu lapte bătut. Apoi am combinat cele 2 compoziții și am mai pus 2 mere rase cu tot cu coajă și un morcov ras și el (pe răzătoarea mare le-am răzălit, să se și vadă fâșiuțe, că așa îmi place) și 1/3 cană stafide. Am pus cu lingura în formele de muffins/cupcakes/brioșe și le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru vreo 25 de minute. Eu am pus compoziția pentru muffins în forme de hârtie și mi s-au prins puțin, așa că dacă aveți forme de silicon, folosiți-le cu încredere, dacă nu folosiți forma unsă în prealabil cu unt. N-a fost bai că s-au prins de hârtie, dar mi-a părut rău, că partea aia nu prea am avut cum s-o salvez.
Și după cum ziceam, după ce s-au răcit, am înfrumusețat minunile astea parfumate cu o glazură din cremă de brânză, făcută din cremă de brânză la temperatura camerei (eu am folosit jumătate de pachet cremă slabă, jumătate cremă normală, grasă) amestecată cu mixerul cu 2 linguri de zahăr pudră și coaja rasă de la o lămâie. Și moț le-am decorat cu morcovi din pastă de zahăr, că așa mi-a venit mie :D. Bune, bune, frumușele foc și bine au mers cu o ceașcă de lapte cald de dimineață, după cum spuneam ăsta fiind și scopul pentru care le-am făcut.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu