Treceți la conținutul principal

Cremă de portocale



    N-am mai făcut niciodată cremă de citrice (lămâi, portocale, grapefruit, lime), așa că mi-am zis să încerc, mai ales că luasem niște coji de minitarte și mă tot gândeam cu ce să le umplu. Aveam destul de multe portocale și nu știam ce să fac cu ele, așa că am pornit la treabă. Mai întâi munca de cercetare în găsirea unei rețete potrivite. De ce zic potrivite? Păi în căutările mele am găsit felurite rețete și metode de realizare a acestei creme, dar sinceră să fiu nu prea mă încântau nici cantitățile de zahăr, nici numărul de ouă folosite, așa că m-am oprit la 3 dintre ele și am dat cu banul :P Am ales următoarea rețetă, căreia i-am mai aduc mici modificări, dar rezultatul a fost unul bun, recunosc că mai e loc de perfecționare :D

    Ingrediente
  • 4 portocale, bine spălate, răzătură și suc
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 200g zahăr (brut am folosit eu)
  • 100g unt
  • 3 ouă + 1 gălbenus, bătute ușor
  • 1 linguriță extract de vanilie
    Coaja rasă de la portocale, sucul de portocală și lămâie, zahărul și untul tăiat în bucăți le-am pus într-o cratiță pe bain-marie până s-a topit untul, apoi am înglobat ouăle, încet, amestecând bine, până s-au omogenizat și vanilia. Am mai lăsat să se îngroașe compoziția, amestecând din când în când, în total vreo 15-20 de minute. Apoi am dat cratița deoparte și am lăsat crema să se răcească la temperatura camerei, apoi o parte am pus-o într-un borcan, restul l-am folosit să umplu minitartele. Am dat toate cele la frigider, peste tarte am mai ras ceva cioco neagră, că mie îmi place tare mult combinația asta. Dar nu-s pentru mine, așa că aștept verdictul ;)
    Restul o să-l folosesc la o altă tartă (cred) sau văd eu ce mi-o veni în minte, că trebuie să mă pregătesc pentru o zi foarte importantă ;;) Sooo, stay tuned! Până atunci ...
Poftă bună!

La mijloc acolo, între tarte, am pus o portocală confiată (făcută în weekend)






Comentarii

  1. sa mori de mofta si alta nu... no, nu mai trag nici un ochi pe acilea ca nu se stie si in starea mea poate dauna :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Trimite porumbeii si iti dau la pachet :P Pup bebe!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!