Treceți la conținutul principal

Cremă de portocale



    N-am mai făcut niciodată cremă de citrice (lămâi, portocale, grapefruit, lime), așa că mi-am zis să încerc, mai ales că luasem niște coji de minitarte și mă tot gândeam cu ce să le umplu. Aveam destul de multe portocale și nu știam ce să fac cu ele, așa că am pornit la treabă. Mai întâi munca de cercetare în găsirea unei rețete potrivite. De ce zic potrivite? Păi în căutările mele am găsit felurite rețete și metode de realizare a acestei creme, dar sinceră să fiu nu prea mă încântau nici cantitățile de zahăr, nici numărul de ouă folosite, așa că m-am oprit la 3 dintre ele și am dat cu banul :P Am ales următoarea rețetă, căreia i-am mai aduc mici modificări, dar rezultatul a fost unul bun, recunosc că mai e loc de perfecționare :D

    Ingrediente
  • 4 portocale, bine spălate, răzătură și suc
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 200g zahăr (brut am folosit eu)
  • 100g unt
  • 3 ouă + 1 gălbenus, bătute ușor
  • 1 linguriță extract de vanilie
    Coaja rasă de la portocale, sucul de portocală și lămâie, zahărul și untul tăiat în bucăți le-am pus într-o cratiță pe bain-marie până s-a topit untul, apoi am înglobat ouăle, încet, amestecând bine, până s-au omogenizat și vanilia. Am mai lăsat să se îngroașe compoziția, amestecând din când în când, în total vreo 15-20 de minute. Apoi am dat cratița deoparte și am lăsat crema să se răcească la temperatura camerei, apoi o parte am pus-o într-un borcan, restul l-am folosit să umplu minitartele. Am dat toate cele la frigider, peste tarte am mai ras ceva cioco neagră, că mie îmi place tare mult combinația asta. Dar nu-s pentru mine, așa că aștept verdictul ;)
    Restul o să-l folosesc la o altă tartă (cred) sau văd eu ce mi-o veni în minte, că trebuie să mă pregătesc pentru o zi foarte importantă ;;) Sooo, stay tuned! Până atunci ...
Poftă bună!

La mijloc acolo, între tarte, am pus o portocală confiată (făcută în weekend)






Comentarii

  1. sa mori de mofta si alta nu... no, nu mai trag nici un ochi pe acilea ca nu se stie si in starea mea poate dauna :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Trimite porumbeii si iti dau la pachet :P Pup bebe!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …