Treceți la conținutul principal

Negrese cu migdale și merișoare


   
   Despre negresele astea nu pot să spun decât că le-am făcut pentru o persoană specială pentru mine. Punct. Sper să-i placă.(Și să nu vadă postul ăsta înainte să le primească :P).
   Rețeta a fost inspirată de aici, cu modificările pe care le veți vedea. 



   Ingrediente
  • 85g unt
  • 225g ciocolată (74% cacaco, eu folosesc una de la MegaImage, marca lor)
  • 150g zahăr brut
  • 2 ouă (mai măricele au fost ele, așa)
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 30g amidon
  • 100g migdale (le-am pus puțin în cuptor înainte)
  • 100g merișoare uscate
   Untul și ciocolata le-am topit la foc mic, ouăle le-am bătut cu mixerul bine, bine, împreună cu zahărul, până s-au făcut așa, înspumate, peste ciocolată am pus cacaoa, vanilia, apoi am adăugat amidonul, amestecul de oua, puțin câte puțin, după fiecare adăugare din amestecul de ou am amestecat super bine compozitia, să se înglobeze ouăle, la sfârșit am amestecat cam un minut și ceva, la final am adăugat migdalele tocate și merișoarele. Am turnat compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin unt și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade C cam 20-25 de minute. Am scos tava și am lăsat să se răcească puțin compoziția, am scos negresa pe un grătar și am lăsat-o încă puțin să se mai răcească, apoi am tăiat-o și a ieșit ce vedeți. Eu am gustat așa, în avanpremieră și chiar mi-a plăcut ce a ieșit, dar ... după cum am spus, aștept verdictul final. Sper să fie unul bun, chiar am emoții. Țineți-mi pumnii! Și încercați și voi rețeta asta.
Poftă bună!










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …