Treceți la conținutul principal

Paste integrale cu ton și pesto


   Știu, știu, am făcut o pauză tare lungă în postări și nu am ca scuză decât un program super agitat și groapa Marianelor în care am mai căzut și din care n-am ieșit nici măcar să fac ceva de mâncare decât de vreo 2-3 ori. Azi m-am delectat cu o porție de paste integrale cu ton și sos pesto, după cum zice și titlul. Pastele le-am fiert după indicațiile de pe cutie (am avut fusilli integrali de la Barilla), în apă cu sare maxim 8 minute și să fi fost cam o cană de paste, nu foarte plină. Am avut și o conservă de ton în apă, bucată întreagă, nu mărunțit, că nu-mi place. 
   După ce au fiert pastele le-am scurs de apă și le-am pus cu o lingură de ulei de măsline și tonul scurs de apă într-o tigaie, am mai pus o idee de sare și ceva piper cu lămâie și le-am lăsat 2-3 minute învârtind în ele. Între timp am făcut rapid și un sos pesto cam ca aici (diferența e că de data asta am folosit jumătate din cantitate frunze de busuioc și jumătate de pătrunjel, că asta am avut la îndemână și am trișat un pic, dar am o scuză foarte bună, nu mai puteam de foame, așa că am pus în funcțiune blenderul).
   Am pus pastele cu ton pe o farfurie, deasupra am pus sosul și am decorat așa, de poză, cu o frunză de busuioc. Eu am mai pus ceva piper pe deasupra, ca așa îmi place, fiecare face după gustul propriu și personal. Și le-am mâncat cu mare poftă și voie bună. 

Poftă bună!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …