Treceți la conținutul principal

Waffles, gaufre sau ceva bun


   Am primit mașină de făcut waffles/gaufre!!!!!!!!! Ce bucurie! Daaaa, eu mă bucur de nu mai pot când primesc ceva pentru bucătărie :P Ce să fac? Piticul responsabil cu bucătăria, cel ce sălășluiește în capul meu, e foarte agitat și trebuie potolit, iar asta a mers de minune. Partea mai nasoală e că de bucurie, ceilalți pitici au intrat în vacanță și am reușit să-mi bușesc într-un mod stupid mașina :(( Așa că acum sunt obosită și supărată, dar măcar sunt încântată de noua jucărie și de rezultatele obținute, beneficiarii waffles-urilor s-au declarat încântați. Așa că misiune încheiată cu succes! De-aș învăța să și șofez la fel de bine pe cât gătesc, ar fi o mare realizare. Dar ... știu, nu le poți avea pe toate în viață  :(. Să nu vă mai plictisesc cu ale șoferiei mele, mai bine să vă zic cum și ce am făcut cu waffles-urile mele. Inspirată de victoria Italiei în semifinala Campionatului European de Fotbal, astă noapte am făcut prima tură de waffles din viața mea ever. Compoziția a fost una simplă, ca la clătitele americane. Am pus:
  • 1 1/2 cană făină neagră
  • 1 cană lapte
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură miere
  • 1/2 cană ulei din sâmburi de struguri
   Pentru ornat am mai pus niște miere și afine.

   La compoziția de bază am amestecat ingredientele uscate, apoi separat pe cele umede și le-am combinat. Am turnat din compoziție în mașina de waffles, am băgat aparatul în priză și a durat cam 4 minute pentru fiecare tură. În total au ieșit 10. Deasupra, după cum v-am zis, am mai turnat nițică miere și am presărat afine. S-au mâncat și mi s-a zis că au fost foarte bune. I-am crezut pe cuvânt! Data viitoare o să le încerc și eu să văd cum au ieșit :P. Weekendul ăsta plănuiesc să mai încerc câteva variante ;). So, stay tuned!

Poftă bună!





Comentarii

  1. Da, da, confirmam! Bune, bune! Si dietetice pe deasupra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Ma bucur ca v-au placut. Si promit ca o sa mai fac ;)

      Ștergere
  2. ce model este aparatul??? merci!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…