Treceți la conținutul principal

Pulpă de curcan cu roșii și ardei copți


   Și o idee de dejun care mie mi-a plăcut foarte mult. E ușor de făcut, ardeiul copt îi dă o dulceață nemaipomenită, roșiile echilibrează dulceața prin aciditate, iar ceapa verde și usturoiul nou adaugă savoare și aduc arome de vară în farfurie. Și înmiresmat amestecul cu un pahar cu vin alb ... hmmmm, mi se face foame numai când mă gândesc, așa că vă spun repede cum se face să nu mă mai gândesc la asta :)). Am înmuiat în puțin ulei de măsline 2 fire de ceapă verde mai mărișoare și cățeii de la o căpățână de usturoi verde, tocate cu toatele mărunt, apoi am pus carnea de curcan (o pulpă dezosată am avut, pe care am curățat-o și am tăiat-o în cuburi potrivit de mari) și am lăsat-o să se rumenească pe toate părțile, amestecând conștiincios în cratiță, apoi am pus un capac și am lăsat să se înăbușe la foc mic vreun sfert de oră. Am tăiat fâșii vreo 5 ardei copți (decongelați) și am tocat vreo 4 roșii coapte și le-am pus peste cărniță, am adăugat și o linguriță de zahăr, amestecând totul bine bine. Și am mai lăsat vreo 15 minute la bulbucit încet, cu capac cu tot. Apoi am luat capacul, am turnat cam trei sferturi de pahar cu vin alb sec, am amestecat, am lăsat încă vreo 5-7 minute la foc ceva mai mare să scadă puțin sosul, am sărat, am piperat mâncărica și asta a cam fost tot. Am făcut și niște orez basmati integral cu șofran și muguri de pin ca garnitură și am mâncat cu mare poftă. Ceea ce vă urez și vouă!


Poftă bună!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…