Treceți la conținutul principal

Fursecuri cu făină de orez


    Am intrat  la „dietă”, în urma unei crize existențiale care m-a apucat, văzând că abia mai intru în unele dintre hainele de toamnă-iarnă. Așa că se impuneau măsuri drastice, dar toate ca toate, mai trebuie să mă bucur și eu de niște mici plăceri :P. Ceea ce mă provoacă mereu e nevoia de „ceva bun” și cum încă nu s-au inventat dulciurile 0 calorii, trebuie să mă rezum la cantități mici de dulciuri făcute în casă. Și iar nu e o problemă, căci mie îmi place să experimentez. Și așa am compilat fursecurile astea despre care nu pot spune decât că sunt minunate, fragede și super, super sățioase.

    Ingrediente

200g făină de orez
100g unt cu conținut scăzut de grăsime (60%)
2 ouă de prepeliță
1 lingură esență de vanilie
1/2 linguriță extract de stevie îndulcitor
2 linguri apă rece

    Am amestecat toate ingredientele și am făcut un aluat pe care l-am modelat în formă de disc și l-am pus la rece jumătate de oră. Am întins aluatul într-o foaie de 4mm și am tăiat fursecurile cu diverse forme. Le-am pus pe o foaie de copt în tavă și le-am pus la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C pentru 10 minute-fursecurile mici, 12 minute pe cele mai mari. E bine să verificați fursecurile, dacă le vreți mai crocante le puteți lăsa cu 2-3 minute mai mult. Fursecurile mici le-am pudrat cu scorțișoară măcinată, pe cele mari le-am lăsat așa albe. Merg de minune cu lapte! Bune, bune, bune !!!!!!!!! A! Și fiind cu făină de orez sunt bune pentru cei cu intoleranță la gluten. Și cred că sunt bune și pentru piticii mici căci nu au zahăr și făina de orez le face aromate și fragede nevoie mare! ;). 

Poftă bună!





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …