Treceți la conținutul principal

Fursecuri cu făină de orez


    Am intrat  la „dietă”, în urma unei crize existențiale care m-a apucat, văzând că abia mai intru în unele dintre hainele de toamnă-iarnă. Așa că se impuneau măsuri drastice, dar toate ca toate, mai trebuie să mă bucur și eu de niște mici plăceri :P. Ceea ce mă provoacă mereu e nevoia de „ceva bun” și cum încă nu s-au inventat dulciurile 0 calorii, trebuie să mă rezum la cantități mici de dulciuri făcute în casă. Și iar nu e o problemă, căci mie îmi place să experimentez. Și așa am compilat fursecurile astea despre care nu pot spune decât că sunt minunate, fragede și super, super sățioase.

    Ingrediente

200g făină de orez
100g unt cu conținut scăzut de grăsime (60%)
2 ouă de prepeliță
1 lingură esență de vanilie
1/2 linguriță extract de stevie îndulcitor
2 linguri apă rece

    Am amestecat toate ingredientele și am făcut un aluat pe care l-am modelat în formă de disc și l-am pus la rece jumătate de oră. Am întins aluatul într-o foaie de 4mm și am tăiat fursecurile cu diverse forme. Le-am pus pe o foaie de copt în tavă și le-am pus la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C pentru 10 minute-fursecurile mici, 12 minute pe cele mai mari. E bine să verificați fursecurile, dacă le vreți mai crocante le puteți lăsa cu 2-3 minute mai mult. Fursecurile mici le-am pudrat cu scorțișoară măcinată, pe cele mari le-am lăsat așa albe. Merg de minune cu lapte! Bune, bune, bune !!!!!!!!! A! Și fiind cu făină de orez sunt bune pentru cei cu intoleranță la gluten. Și cred că sunt bune și pentru piticii mici căci nu au zahăr și făina de orez le face aromate și fragede nevoie mare! ;). 

Poftă bună!





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…