Treceți la conținutul principal

Fursecuri cu banane



     Pentru un ceai de la ora ... oricare oră, pentru dimineață cu o cană de lapte sau de ronțăit pentru că așa îți vine, fursecurile astea sunt numai bune, moi, aromate. Jumătate le-am lăsat simple, în jumătate am pus aronia (despre fructele astea puteți citi aici). Mie mi-au plăcut în ambele variante, dacă nu aveți aronia la îndemână puteți să folosiți alte fructe uscate, nuci, bucăți de ciocolată, le puteți lăsa și simple, sunt la fel de savuroase :).

     Ingrediente
  • 1 cană făină de orez
  • 1 cană făină de migdale
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/4  linguriță sare 
  • 1/4 linguriță cardamon
  • 2 ouă
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1/3 cană smântână
  •  2 banane
  • 1/4 linguriță  extract de stevia (sau 2 linguri cu miere)
  • 1/2 cană aronia în jumătate din compoziție
  • fulgi de migdale pentru decorat (cam 1/4 cană)
     Am amestecat făinurile cu praful de copt, sarea, cardamonul, separat am bătut ușor ouăle și le-am amestecat cu extractul de vanilie, smântâna, bananele bine pisălite cu furculița și extractul de stevia, apoi am combinat cele două compoziții. Jumătate din compoziție, după cum spuneam, am lăsat-o simplă, am luat cu lingura din ea și am pus grămăjoare în tava tapetată cu hârtie de copt, în restul de compoziție am pus fructele de aronia și tot așa, cu lingura, am pus în tavă. Deasupra am presărat fulgi de migdale. Tava am dat-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 15-20 de minute. 
     Eu le-am savurat alături de o cană cu ceai aromat, cu condimente (Chai-Spice de la Cărturești), îmbogățit cu un strop de lapte și miere.

Poftă bună!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…