Treceți la conținutul principal

Smoothie antioxidant



     Încă o provocare de la Gustos.ro, în colaborare cu Philips -  „Castig timp cu Philips si Gustos.ro” , pe care mi-am spus că trebuie să o accept, având în vedere că are și un câștig pe măsură - timp liber (câștigat prin folosirea aparatelor firmei menționate) ! Așa că am început să visez cam ce aș face cu timpul liber (deși sunt într-o perioadă destul de relaxată, nu pot spune că timpul liber îmi prisosește). Păi aș putea face experimente noi (în bucătărie, unde altundeva?!), m-aș documenta pentru proiecte noi, aș mai citi, poate mi-aș lua frumușel cartea și pe Mițulina și am face o plimbare prin parc, să stăm la soare, că tot a venit vremea frumoasă :). Mi-au mai venit buluc în cap multe alte idei frumoase și încă o dată m-am gândit cu mare bucurie la minunile tehnicii moderne menită să ne ajute. Și veselă ca o ciripitoare într-o zi însorită, mi-am zis că dacă tot e să mă bucur de toate lucrurile frumoase din viața asta, m-aș bucura să și trăiesc pe măsură. Și cum ziua bună și viața frumoasă încep de dimineață, un mic dejun vitaminizant, sănătos și gustos e un prim pas în îndeplinirea obiectivelor pe termen lung :P. Și am concentrat într-un smoothie minunat multe dintre cadourile pe care ni le-a lăsat natura la îndemână pentru a ne face viața mai frumoasă și mai sănătoasă. După cum urmează:

  • 200g fructe de pădure (mure, zmeură, afine, merișoare)
  • 2 linguri semințe de chia
  • 2 linguri fructe de goji
  • 400ml lapte semidegresat
  • 2 linguri miere de albine
  •  1 lingură sirop de arțar (opțional, eu am pus pentru că îmi place aroma de caramel pe care o are)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/4 linguriță scorțișoară măcinată
     Au mers toate în blender până s-au omogenizat. Cam trei porții mi-au ieșit din cantitățile sus amintite. Și pentru a mai îmbogăți micul dejun și cu grăsimi sănătoase, am mai făcut niște clătite cu miere și nuci, dar despre ele o să vă povestesc altă dată :). Ce vă pot spune acum este că au mers de minune toate, iar eu am început o nouă zi minunată, ceea ce vă doresc și vouă!

Poftă bună!




PS. Pentru că este un concurs, trebuie să dați cu votul (voi), pentru a câștiga (eu) :P. Unde? Aici. Când? Toată săptămâna. Ce? Smoothie-ul meu, normal :D. Cine votează primește un suculeț bun de la mine (dacă voi câștiga) ;).

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!