În seara asta am vrut ceva cald, aromat, proteic, dar din surse vegetale. Și asta am făcut. Nu m-am stresat cu fiertul năutului, aveam în stoc, pentru urgențe, o conservă de năut fiert, așa că m-am folosit de ea cu încredere. A ieșit o porție generoasă, pentru mai multe porții dublați, triplați șamd cantitatea :P.
Într-o tigaie nonaderentă am sotat într-o linguriță cu ulei de măsline următoarele, în ordine:
- 2 cepe verzi tocate mărunt
- 4 căței de usturoi tocați,
apoi am adăugat:
- 1 conservă cu năut (conținutul scurs de zeamă și trecut printr-un jet de apă, apoi scurs bine)
- o bucată de 120g tofu afumat (eu am avut marca Inedit, e sigurul care îmi place la gust) tăiat în cuburi de aproximativ 1cm
- 1 roșie medie tăiată cubulețe
- 1 lingură pastă de ardei iute, amestecată cu 1/4 cană apă
Am iuțit focul să mai scadă din zeamă, am asezonat cu:
- 1/8 linguriță piper negru proaspăt măcinat
- 1/8 linguriță chimion/cumin
La final am presărat o mână zdravănă de frunze de pătrunjel tocate mai mare.
A fost și s-a terminat! Și bună a fost!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu