Treceți la conținutul principal

Paste integrale de speltă cu tofu, ardei iute, usuroi și semințe de pin



     Pentru o vineri fără carne, de fapt fără proteine de origine animală, după noul meu meniu. De ce? De ce nu? Pentru că așa am hotărât, măcar 2 zile pe săptămână să am fără lapte, brânză, ouă, carne. Dar musai să nu neglijez aspectele nutritive ale unei diete lipsite de proteine de origine animală. 
     Pentru un prânz rapid și hrănitor, dar și gustos (căci orice mi-ar spune oricine, poate fi super sănătos, dar dacă n-are gust, nu mă puneți să mănânc! :)) ) m-am gândit la paste. Am fiert în apă cu sare niște paste  (tagliatelle integrale din speltă, Petras), cam jumătate de pachet - 100g, 5 minute. Cât fierbeau pastele am încins o tigaie, am pus o lingură ulei de măsline și 3 căței de usturoi tocați, 1 ardei roșu și unul verde iuți (i-am curățat, totuși, de semințe, să nu fie super iuți, după cum am observat cel roșu n-a fost iute deloc, așa că a fost numai bine de iuțeală) tocați și ei, jumătate de cutie tofu afumat (Inedit) tăiat cuburi și le-am amestecat bine. Le-am potrivit perfect ca timpi, astfel încât taman când tofu cu usturoiul și ardeiul iute erau rumenite și pastele au fost gata, așa că am pus pastele în tigaie, peste amestecul de tofu, am mai adăugat din apa în care au fiert pastele câteva linguri, puțină sare, piper măcinat,  le-am amestecat și le-am mai lăsat un minut, două, apoi le-am pus în farfurie. Am rumenit ușor într-o tigaie fără ulei 2 linguri cu semințe de pin (grijă mare, se pot prăji foarte repede și devin amare) și le-am adăugat peste pastele cu tofu și am mai turnat câțiva stropi cu ulei de măsline. 
     Le-am mâncat imediat, așa cum le șade bine pastelor. Suficient de simplu, foarte gustos și sățios, un prânz pe cinste, vă spun! :)

Poftă bună!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …