Treceți la conținutul principal

Cupcakes de primăvară/Cupcakes cu vanilie




     A venit de ceva timp primăvara, iar cupcake-urile astea le-am făcut de 8 martie, însă recunosc,  n-am avut vreme să scriu rețeta, apoi am făcut alte cele, am mai avut și niște peripeții neprevăzute și deloc dorite, așa că profit de moment, că tot trebuie să stau cuminte și să nu mă zbucium câteva zile și împărtășesc cu voi buătățile astea. 

  Ingrediente cupcakes
  • 125g unt moale
  • 125g zahăr brut
  • 125g făină
  • 3 ouă medii
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • semințele de la 1 baton de vanilie
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 2 linguri lapte
     Am amestecat făina cu sarea și praful de copt. Am mixat untul cu zahărul până am obținut o compoziție pufoasă, cam 3 minute, am adăugat, pe rând, ouăle, mixând până la omogenizare. Apoi am pus semințele de vanilie, extractul de vanilie, apoi alternativ, în 2 tranșe, câte o lingură cu lapte și amestecul de făină, până ce s-au combinat toate și am obținut un amestec omogen. Am pregătit tava de brioșe/muffins/cupcakes și am pus forme de hârtie, pe care le-am umplut pe trei sferturi cu această compoziție cu ajutorul unei linguri de înghețată. Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C aproximativ 25 de minute, apoi am scos tava din cuptor, am mai lăsat prăjiturelele în tavă 5 minute după care le-am scos pe un grătar de răcit. Le-am lăsat acolo până s-au răcit complet înainte de a le orna.

  Glazura de unt
  • 4 linguri unt moale
  • 4 linguri grăsime vegetală (dacă nu aveți folosiți numai unt)
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri extract de vanilie
  • colorant verde (eu am avut de la Wilton)
     Am mixat bine, bine toate ingredientele până am obținut o compoziție omogenă. Eu am lăsat-o puțin la frigider până s-au răcit prăjiturelele, apoi am mai mixat-o cam un minut, să fie cremoasă, și am pus-o într-un poș. Unele dintre prăjiturele le-am decorat folosind un vârf special pentru a crea frunzulițe, pe altele le-am decorat simplu, aranjând glazura cu ajutorul unei spatule.

  Ornamente
  • fluturi și flori din marțipan - am avut niște marțipan de la MegaImage, din cel simplu, pe care l-am amestecat cu puțin extract de vanilie și am mai pus zahăr pudră, l-am întins și l-am decupat cu o formă de fluture și una de floare. Apoi am pictat fluturii și florile cu colorant gel (Wilton) cu ajutorul unei pensule,  și le-am aplicat peste glazură.
     Le-am mai lăsat puțin la frigider să se întărească  glazura, pentru că am luat minunatele prăjiturele și le-am împărțit fetelor, așa, un cadou simbolic de ziua lor. Sunt parfumate, frumoase foc și aduc multă veselie, după cum am observat.

     O primăvară frumoasă! :)

     Și ...

Poftă bună!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …