Treceți la conținutul principal

Plăcintă cu brânză și praz


   În ultimele două săptămâni nu prea am avut starea sufletească necesară să gătesc ceva elaborat (am probleme și cu gătitul unor chestii simple) și  nici acum nu mă animă cine știe ce sentimente pozitive, așa că am preferat să fac ceva simplu. Și pentru că tot zăceau prin bucătărie două fire de praz, am spus să fac ceva cu ele. Și am făcut o plăcintă cu brânză și praz, pentru că mai aveam și niște foi de plăcintă (Bella am avut, dar din cele refrigerate, nu congelate, nu știu de ce, dar îmi plac mai mult).

Ingrediente
  • 150g telemea de oaie
  • 150g telemea de bivoliță
  • 200g urdă de oaie
  • 200g iaurt de capră
  • 2 fire de praz curățate și tăiate mărunt
  • 1/2 linguriță piper
  • 1 vărf de linguriță nucșoară 
  • foi de plăcintă (eu am folosit din tot pachetul 5 foi)
  • 60g unt topit
   Brânza am răzălit-o și am amestecat-o bine cu prazul și iaurtul, până mi-a ieșit așa ceva.


   Apoi am luat câte una, câte una foile și le-am uns cu unt topit cu ajutorul unei pensule, le-am umplut cu amestecul anterior și le-am făcut sul. Eu am preferat să le pun într-o tavă rotundă (am avut una pentru tarte), unsă cu unt și ea, așa că mi-a ieșit ca un melc mare :P  Am uns și pe deasupra cu unt topit și am dat plăcinta la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până s-a rumenit frumos. Am mâncat și eu, am dat și la alții și ne-a plăcut. Mi-am dat seama când am băgat plăcinta la cuptor că nu am pus ouă în compoziția de brânză, dar știți ceva? Nici nu s-a simțit!
                                                                           Poftă bună!






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …