Treceți la conținutul principal

Înghețată cu căpșune


   Mi s-a făcut poftă de înghețată și pentru că tema săptămânii pentru deserturi am declarat a fi căpșunele, ce puteam face mai bun decât o înghețată cu căpșune. Rețeta de bază am luat-o de pe site-un lui Adi Hădean, de aici și nu mi-a părut rău.
   300g iaurt (Napolact din lapte de vaca, oaie și bivoliță) au fuzionat perfect cu 200g lapte condensat (De Latte, îl vedeți și în pozele din rețeta lui Adi Hădean) și 500g căpșuni, 250g brenduite cu iaurtul și laptele condensat, 250g tăiate în sferturi, că așa îmi place mie. Am pus amestecul într-un vas și l-am dat la congelator, scoțându-l cam la o oră, de vreo 4 ori, până m-am dus la culcare și amestecând cu furculița prin ea, să nu se facă ace de gheață. 


   Azi am scos-o de la congelator și am lăsat-o vreo 20 de minute să se mai înmoaie, apoi mi-am pus o porție sănătoasă (vreo 4 bulbucei), pe care am ornat-o cu mentă proaspătă. Pe care am mâncat-o - și înghețata și menta. Sănătate!

Poftă bună!




Comentarii

  1. Sa-ti fie de bine!
    Arata minunat!
    Povestea cu amestecatul mie nu-mi duce la asa o inghetata fina ca a ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saru'mana! Hmmm, poate a fost datorita laptelui condensat, spun eu. Sa stii ca poti sa pui ceva alcool in ea, sa nu se formeze ace de gheata, sau daca ai un robot, pui compozitia la mixat in el. Daca ai un aparat de facut inghetata e si mai bine! Eu de multa vreme tot am in plan sa-mi iau una, dar n-am mai apucat.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…