Nu mai e ciudățenie, e o minune. Mie una, îmi place de nu mai pot și de mult mă chinuiam să fac asta. Nu e mutabbal, deși sunt toate șansele ca la noi sub denumirea asta să găsiți mutabbal-ul. Asta e Baba Ghanouj-ul pe care îl mâncam eu în Siria, așa vi-l spun. :)
Ingrediente
- 2 vinete mici sau 1 vânătă mai mare, coapte, răcite și tocate
- 1 lingură sos de rodii (găsiți la Mega Image sau la hipermarket-uri la raionul cu produse „exotice”)
- un vârf de lingurță de sare
- 1 roșie tocată cuburi mici
- 1 fir de ceapă verde, partea albă, tocată mărunt
- o mână de nuci tocate
- jumătate de legătură pătrunjel tocat
- 2 linguri ulei de măsline
- boabe de rodie de decor
Se amestecă bine toate ingredientele, se potrivește de sare și de sos de rodii (eu am folosit în cantitățile care sunt pe gustul meu, le puteți modifica după bunul plac), se pun într-un castronel și se decorează cu boabe de rodie, ulei de măsline și încă puțin sos de rodii. Se mănâncă la aperitiv cu lipie.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu