Mâine seară vine Moș Nicolae și m-am gândit eu să încep de mâine să împart dulciurele la „copiii” cuminți :D Adică la cei care îmi vor ieși în cale mâine la serviciu :P Și am făcut fursecurile astea cu aromă de iarnă, pufoase în interior și cu mici insule de ciocolată amăruie înăuntru. Bune, bune, nu foarte dulci, în stilul propriu am degustat din ele, cu o gură de lapte ... Offf, nu mă mai gândesc, că dau iama în ele și n-ar fi indicat la ora asta :P Dar și mâine e o zi, așa că mai iau o gură de apă și vă zic acum cum le-am făcut, să salivați și voi, nu numai eu :))
Ingrediente
- 250g piure de dovleac (dovleac copt și pasat cu blenderul) / 1 cană plină
- 20g zahăr muscovado dark (1 lingură)
- 100g miere (2 linguri pline ochi)
- 100ml ulei din sâmburi de struguri (1/2 cană)
- 1 ou
- 280g făină de speltă (2 căni)
- 2 lingurițe praf de copt (1 plic)
- 2 lingurițe scorțișoară
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 lingură esență de vanilie
- 1 lingură lapte
- 160g ciocolată neagră (eu am folosit Heidi Dark Extreme)/ 2 tablete
- 75g nuci tocate/ 3/4 cană (nucile le-am ținut 5 minute la cuptor să se rumenească puțin)
Am amestecat într-un bol făina cu praful de copt, scorțișoara. bicarbonatul de sodiu și făina, iar separat am amestecat piureul de dovleac cu zahărul, mierea, uleiul, oul bătut, esența de vanilie și laptele. Am turnat ingredientele uscate peste cele umede și le-am amestecat până la omogenizare, am pus și o lingură de lapte, apoi am adăugat ciocolata tocată mărunt și nucile. Am tapetat o tavă cu hârtie de copt, am pus cu lingura grămăjoare din aluat și am pus tava în partea de mijloc a cuptorului preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 15 minute. Și asta a fost tot. Dacă le vreți mai dulci, înlocuiți mierea și zahărul din varianta mea cu 1 cană de zahăr (200g). Mie mi-au plăcut așa cum le-am făcut. Mâine mai iau o porție cu lapte și poate-i las și Moșului, să nu lase nuiaua în ghetele mele :P
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu