Că tot se apropie Crăciunul și anul trecut am mai încercat o variantă asemănătoare și toată lumea a declarat că toate culorile și felul cum arăta aducea Crăciunul mai devreme, m-am gândit să intru în atmosferă mai devreme și să reiau experiența cu ajutorul aromelor din bucătărioara mea :).
Am luat un piept de pui mai mărișor, cam la 1kg, l-am spălat, l-am uscat cu prosoape de hârtie și l-am pus într-un vas termorezistent. L-am uns cu puțin ulei de măsline, l-am sărat, piperat (am folosit piper alb), l-am mai asezonat cu puțină nucșoară măcinată. Peste am pus feliuțe de portocală curățate de pieliță, am mai turnat în vas apă (cam 200ml) apoi am acoperit vasul (puteți folosi un vas cu capac sau puteți acoperi vasul cu folie de aluminiu) și l-am băgat la cuptorul preîncins la foc mic spre mediu (undeva la 175-180 de grade C) și l-am lăsat cam o oră, verificându-l din când în când. Am descoperit vasul și am mai lăsat carnea să se rumenească cam 20 de minute. Când a fost gata l-am scos din cuptor, l-am acoperit și l-am lăsat să se odihnească vreun sfert de oră. Între timp am făcut un sos din zeama de la o lămâie, zeama de la o portocală, amestecate bine, bine cu 2 linguri de ulei de măsline. Am turnat sosul peste pieptul de curcan. Mă gândesc să-l servesc mâine la prânz cu orez basmati cu sofran și muguri de pin. :)
Poftă bună!
Tocmai scos din cuptor |
Cu sosul de lămâie și portocală |
Și câteva feliuțe gata să fie servite :) |
Comentarii
Trimiteți un comentariu