Treceți la conținutul principal

Mic dejun cu ouă de prepeliță, telemea de capră și măsline


   Vă mai aduceți aminte de micul dejun cu ouă de prepeliță și mozarella ? Ușor de făcut, sățios, numai bun pentru o dimineață în care te-ai trezit mai târziu (așa cum am făcut eu azi) și vrei să faci o combinată între micul dejun și gustare. Am luat o lipie arăbească, am pus-o în capacul de la un vas termorezistent rotund, am pus puțin unt aromat, din cel cu tarhon, deasupra am așezat ouăle de prepeliță (8 bucăți), telemea de capră sfărâmată (o bucată de vreo 40 de grame), câteva măsline Kalamata fără sâmburi, tăiate rondele și niște feliuțe de roșii. Am măcinat și un pic de piper negru peste și am pus totul în cuptorul preîncălzit în partea cea mai de sus a cuptorului (dacă aveți un cuptor deștept cu grill, folosiți-l) pentru aproximativ 10 minute, la foc mic spre mediu. Am tăiat totul în felii, ca pe pizza și am savurat micul meu dejun gustos cu o ceașcă de cafea arăbească lângă (Ce dor mi-a fost de cafeaua de dimineață! Săptămâna asta, din cauza unor mici probleme de sănătate am renunțat la cafea și nu neapărat de cafea am simțit lipsa, cât de aroma ei. Gata, acum pot să mă desfăt din nou :)  ). Dacă vreți, puteți presăra peste și niște frunze de pătrunjel tocate sau de busuioc proaspăt. Eu n-am avut, dar voi încerca data viitoare.
Poftă bună!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…