Scriu repede, la ceas de seară, că am cam întârziat din motive obiective (și anume o seară care trebuia să se petreacă la un spectacol de teatru, dar care a ajuns la Hanul Berarilor datorită faptului că piesa la care trebuia să merg a fost schimbată cu alta :|, așa că n-am rămas și m-am delectat cu o plăcintă cu brânză și stafide și un pahar de vin roșu - bune, bune și astea în loc de piesă- la localul anterior menționat și pe care-l recomand, pentru că mie-mi place :D) și trebuie să vă împărtășesc „ciudățeniile” meniului de azi :)) De ce ciudățenii? Păi e pentru prima oară când fac și după cum mi-a zis cumnatul meu - beneficiar direct- au fost foarte bune, ceea ce mă bucură nespus și promit că o să mai fac, poate nu în varianta asta, dar știți și voi, „ practice makes perfect”, așa că să exercim până la perfecțiune :P
După cum zice și în titlu, am făcut niște clătite mici, inspirată de blini-le rusești (clătituțe puficioase care se servesc cu cremă de brânză și somon afumat), dar făcute în varianta de post (fără lapte de vacă și ouă). Am pus o cană de făină de năut, o cană de lapte de soia, un vârf de linguriță de sare, cimbru, piper negru și boia iute de condiment, o linguriță de praf de copt și două linguri de ulei de măsline. Le-am amestecat (eu am preferat să fac compoziția ca la muffins, am amestecat separat ingredientele umede și cele uscate, apoi le-am combinat) și le-am pus în tigaie cu lingura, la mine au încăput câte 4. Le-am ținut pe o parte până au început să facă bule de aer, după care le-am întors și le-am mai lăsat 1-2 minute să se coacă. După ce le-am terminat pe toate de făcut, le-am așezat pe un platou și am pus peste ele salată de alge cu somon afumat (eu am avut de la Ocean's Fish) și am decorat cu feliuțe de lămâie. Pentru varianta de dulce, puteți înlocui laptele de soia cu lapte normal, mai puteți bate și un ou în compoziția de clătite. Nici astea n-au fost rele, mie mi-au plăcut. Am mâncat vreo 3 ;)) , dar asta numai pentru că vroiam să mai rămână loc pentru celelalte „ciudățenii” :P
Poftă bună!
Interesting recipe! I would like to cook more things with chickpea flour (all that protein!) and this post will inspire me to do so!
RăspundețiȘtergereI'm so glad, dear! Try the bread with a mixture of whole wheat, soybean and chickpea flour, it's a very interesting and nourishing taste :)
RăspundețiȘtergere