Treceți la conținutul principal

Antricot de vită condimentat cu unt


    Îmi era foame și era aproape ora prânzului, așa că am deschis larg frigiderul și m-am uitat să văd ce pot încropi rapid. Luasem ieri niște antricot de vită cu gândul să-l fac tot ieri, dar m-am tot mocăit prin casă cu alte treburi diverse și n-am mai avut când. Așa că am luat frumușel bucățile de antricot și le-am spălat, le-am uscat cu prosoape de hârtie și le-am dat printr-un amestec de condimente format din: 1 lingură condimente pentru carne de vită (eu am un amestec arăbesc, cred că găsiți ceva asemănător la raionul de condimente și la noi în magazine), 1 linguriță boia de ardei iute, 1 linguriță boia de ardei dulce și bonus am mai pus și 2 chilli pisați :D. Am pus bucățile de carne astfel asezonate pe grill-ul încins și le-am lăsat pe fiecare parte câte 6 minute. Apoi am dat la o parte de pe foc și le-am acoperit, să se așeze sucul din carne, cam vreun sfert de oră, timp în care am făcut o salată din salată verde, roșii, castraveți, zeamă de lămâie, sare, piper cu lămâie și o idee de ulei aromat cu rozmarin (producție proprie :P). Am pus pe farfurie salata, bucățile de carne și peste carne am pus puțin unt aromat cu tarhon. Și am mâncat!
Poftă bună!




Comentarii

  1. arata excelent
    si la cum povestiti parca se fac singure si instantaneu

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Nu se fac singure si nici n-as vrea, unde ar mai fi distractia? ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Gogoși cu maia la cuptor

     Când mă gândesc la gogoși, invariabil îmi aduc aminte de gogoșile făcute de mamaia mea, întotdeauna într-o cantitate impresionantă (vreo 2 ligheane mari, în care făcea toamna și gemul de prune), ninse cu zahăr pudră, simple sau umplute cu dulceață sau creme felurite, una mai delicioasă decât cealaltă. Nu m-am încumetat să fac până acum gogoși nu din neștiință sau lene, ci doar pentru că acum, deși pofta mă mai încolțește, nu mă încântă ideea de baie de ulei, deși n-ar fi așa o tragedie dacă m-aș rezuma și eu ca omul la 1-2 bucăți (mda, s-o credă mutu' că aș putea să mă mai opresc :)) ). Și apoi nici drojdie n-am mai folosit de multă vreme (cred că se face mai bine de un an), așa că am tot amânat momentul, am găsit substitute ( gogoșelele astea chiar au fost gustoase și rapid de preparat) și tot n-am făcut (de cumpărat nici măcar nu m-am gândit, căci sunt tare mofturoasă la chestiile provenite din bucătăriile stradale). Dar într-un final mi-am luat inima în dinți și am făc

File de somn la tigaie în unt și lămâie

     Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fi

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

     Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :)       Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot.       Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul so