M-am trezit cu colonia de pitici de pe creier super agitați, așa că a trebuit să le dau de treabă, să se mai potolească și așa m-am apucat cu noaptea-n cap de copt. Prima tranșă a fost cu muffins, de mic dejun, sărate, nu dulci, despre care o să vă povestesc aici. A doua tură a fost cu scones cu merișoare și ovăz, bune și ele, dar despre care o să vă spun în postul următor.
Pentru muffin-urile minunate am amestecat 2 căni (de 200ml) cu făină integrală de grâu cu un vârf de cuțit cu sare, piper cu lămâie (eu am un borcan cu râșniță, e de la Kotanyi) - cam jumătate de linguriță și după gustul meu ar mai fi mers - și o linguriță cu praf de copt. Separat am amestecat un ou cu 4 linguri ulei din sâmburi de struguri și 2 căni cu lapte. Am combinat cele două și am mai adăugat 3 cepe verzi tocate mărunt, 100g somon afumat tăiat bucățele și o mână de măsline negre fără sâmburi și ele bucățite. Am pus în tava de de brioșe/muffins/cupcakes cu hârtiuțele aferente (merge și fără hârtiuțe, dar dacă nu aveți forme de silicon, va trebui să ungeți formele cu unt sau ulei bine, bine, să nu se prindă) și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până au fost gata, cam 25 de minute să fi fost, oricum, am făcut și testul cu scobitoarea.
Și mi-au ieșit 18, am mâncat două, mai sunt și pentru alții. Dacă vor și se grăbesc, că dacă mă mai învârt mult pe la bucătărie n-o să mai rămână mult timp :P.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu