Treceți la conținutul principal

Muffins cu somon afumat


   M-am trezit cu colonia de pitici de pe creier super agitați, așa că a trebuit să le dau de treabă, să se mai potolească și așa m-am apucat cu noaptea-n cap de copt. Prima tranșă a fost cu muffins, de mic dejun, sărate, nu dulci, despre care o să vă povestesc aici. A doua tură a fost cu scones cu merișoare și ovăz, bune și ele, dar despre care o să vă spun în postul următor.
   Pentru muffin-urile minunate am amestecat 2 căni (de 200ml) cu făină integrală de grâu cu un vârf de cuțit cu sare, piper cu lămâie (eu am un borcan cu râșniță, e de la Kotanyi) - cam jumătate de linguriță și după gustul meu ar mai fi mers - și o linguriță cu praf de copt. Separat am amestecat un ou cu 4 linguri ulei din sâmburi de struguri și 2 căni cu lapte. Am combinat cele două și am mai adăugat 3 cepe verzi tocate mărunt, 100g somon afumat tăiat bucățele și o mână de măsline negre fără sâmburi și ele bucățite. Am pus în tava de de brioșe/muffins/cupcakes cu hârtiuțele aferente (merge și fără hârtiuțe, dar dacă nu aveți forme de silicon, va trebui să ungeți formele cu unt sau ulei bine, bine, să nu se prindă) și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până au fost gata, cam 25 de minute să fi fost, oricum, am făcut și testul cu scobitoarea.
   Și mi-au ieșit 18, am mâncat două, mai sunt și pentru alții. Dacă vor și se grăbesc, că dacă mă mai învârt mult pe la bucătărie n-o să mai rămână mult timp :P.

Poftă bună!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!