Treceți la conținutul principal

Salată caldă de ficăței


   Așa mi s-a făcut poftă de niște ficăței și tot am fost în piață și am devastat sectorul furajer :D, așa că m-am gândit eu la o salată cu ficăței și mi s-a părut o alegere bună pentru un prânz ușor și rapid. Ficățeii i-am spălat bine și i-am curățat, apoi i-am scurs de apă și i-am tamponat cu niște șervete de hârtie. Între timp am pus o tigaie pe foc cu puțin ulei aromat cu usturoi și o lingură de unt, am pus ficățeii și i-am rumenit, apoi i-am inecat cu un pahar cu vin alb sec și am mai pus și câțiva căței de usturoi tocați. Am pus capacul peste tigaie și am lăsat ficățeii să mediteze la nemurirea sufletului vreun sfert de oră și întorcându-i între timp de câteva ori și urmărind cu ochi vigilent să nu scadă prea mult nivelul lichidului din tigaie, să mi se ardă împricinații (în timpul acestui proces, am mai adăugat puțintel vin, nu s-a întamplat nimic, oricum nu am lăsat ficățeii să ia cheile de la mașină să fugă în lume :P). I-am scos din tigaie și i-am pus la căldurică, cât timp am făcut sosul. Peste ce a mai rămas din sosul de la ficăței am mai pus puțin unt și două lingură de sos de rodii, un vârf de cuțit cu sare și niște piper proaspăt măcinat și am lăsat să dea într-un clocot, maxim două minute. Am pregătit un pătuț verde din salată verde, leurdă, untișor, peste am așezat ficățeii și i-am stropit cu sosul din tigaie. Și am mâncat tot, tot, tot. Nimic n-a mai rămas.
Poftă bună!






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…