Au apărut cartofii noi. Și deși nu sunt tocmai ieftini, mi s-a făcut poftă, așa că a trebuit să iau. :)) Ziua din an în care mănânc și eu cartofi, care nu sunt, fie vorba între noi, pasiunea mea. Însă în felul acesta gătiți, n-au cum să nu placă. Sunt prea buni :D
Am spălat bine cartofii (am avut din cei mici), nu i-am decojit, i-am mai tăiat în 2 pe cei mai mari și i-am pus la fiert în apă cu sare și i-am lăsat pe foc cam un sfert de oră, până au fost cam pe trei sferturi fierți. Apoi i-am scurs bine bine. Într-o tavă am pus o lingură de unt și niște ulei de măsline și am băgat tava în cuptor să se încingă uleiurile, apoi am pus cartofii și i-am amestecat cu uleiul și untul din tavă, am mai presărat ceva sare și piper și am dat tava la cuptorul încins pe la 200 de grade C până au prins cartofii o crustă aurie. Din când în când am avut grijă să-i mai întorc în tava, astfel încât să se rumenească pe toate părțile. Când au fost gata i-am scos într-un vas și i-am amestecat cu 2 mâini de leurdă tocată și nițică brânză Horezu rasă, dacă aveți parmezan sau altă brânză mai tare preferată, eu zic să o folosiți. Buni au fost.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu