Tura a doua de bucătăreală pentru potolirea piticilor a constat în aceste gustoase și parfumate scones (nu mă întrebați cum se zice în română, că habar n-am dacă există vreun echivalent). Am luat rețeta de aici și am mai transformat-o pe ici pe colo, în punctele esențiale :)) , că doar trebuia să mai mă bag și eu în seamă :P. Sunt și așa super bunicele, dimineața merg super bine cu o cană cu lapte sau cu o ceașcă cu cafea sau cu o cafea cu lapte :)) Eu scriu varianta mea modificată și în paranteză varianta originală, dacă vi se pare mai apetisantă. Să aveți de unde alege, nu de alta :D
Ingrediente
- 250g făină de ovăz (făină albă) și încă puțină am mai folosit când am asamblat și frământat aluatul
- 100g zahăr brut (zahăr tos)
- 1/4 linguriță sare
- 3/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt - eu am pus una cu vârf, pentru că am folosit făina de ovăz
- 113g unt rece tăiat în bucăți foarte mici
- 75g fulgi de ovăz (60g)
- 125g merișoare uscate (60g)
- 160ml lapte bătut (să aveți la îndemână mai mult, poate vă mai trebuie, mie mi-a fost suficient)
- (coaja rasă de la o lămâie sau o portocală) - eu am uitat să pun, data viitoare când mai fac sper să fiu și mai trează să-mi aduc aminte să pun toate ingredientele :))
Rețeta originală mai zice și de un ou bătut bine cu o lingură de lapte pentru uns scone-șii înainte de a-i băga la cuptor, însă eu și asta am uitat, dar nu a fost nici o problemă, au ieșit aspectuoși și gustoși în ciuda transformărilor.
Pentru preparare am amestecat ingredientele uscate și apoi am adăugat untul fărâmițat cu cuțitul bine, apoi ovăzul, merișoarele și laptele bătut și le-am amestecat să se combine toate cele. Apoi am pus aluatul pe masa de lucru pe care am pus ceva făină și am frământat aluatul de vreo câteva ori, nu multe și l-am întins sub formă de rotund cu mâna, am tăiat felii ca la tort, să iasă așa, triunghiulare, le-am pus pe o hârtie de copt în tavă și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180-190 de grade până au căpătat o culoare aurie (cam vreo jumătate de oră, dar mai bine verificați și vedeți că pentru făină normală, rețeta spune că trebuie să stea cam 15-18 minute sau până iese scobitoarea curată atunci când o introduceți în mijlocul scone-ului).
Și asta fuse tot.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu