Treceți la conținutul principal

Madlene cu portocală și glazură de ciocolată


   Mi-am luat formă de silicon pentru madlene, acele prăjiturele moi și pufoase care merg excelent la o cafea sau pur și simplu le poți savura în orice moment ai chef de ceva bun. Se fac repede, se mănâncă și mai repede :)) Eu am preluat rețeta de aici, însă pentru că tot vă spuneam de pasiunea mea pentru combinația portocală-ciocolată, am înlocuit în rețeta originală coaja de lămâie cu coajă de portocală și, după cum vă indică și titlul postului, am mai îmbălsămat minunățiile astea și cu o glazură de ciocolată topită. Am și mâncat, am și dat. Și s-au mâncat. Toate. :P

   Ingrediente
  • 40g unt
  • 100g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 100g zahăr brut
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 ou
  • 30 ml lapte
   Pentru glazură: 75g ciocolată neagră (74% cacao) topită cu o lingură de unt

   Am amestecat făina cu praful de copt și zahărul, apoi am adăugat amestecul din coaja rasă de portocală, ou, vanilie și lapte. Am topit și untul și l-am adăugat câte puțin compoziției, amestecând cu mult sârg și energie constructivă.Am turnat compoziția în forma de madlene (eu n-am uns-o fiind din silicon, dacă aveți o formă normală, trebuie să o ungeți cu unt, să nu se lipească). Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C pentru vreo 10 minute, până au devenit aurii la culoare. Le-am scos din forme și le-am lăsat să se răcescă puțin, apoi le-am înmuiat în glazura de ciocolată și le-am pus pe un grătar să se întărească glazura.
   Au fost yammi rău de tot. Musai să mai fac!
Poftă bună!










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …