Treceți la conținutul principal

Înghețată cu căpșune


   Mi s-a făcut poftă de înghețată și pentru că tema săptămânii pentru deserturi am declarat a fi căpșunele, ce puteam face mai bun decât o înghețată cu căpșune. Rețeta de bază am luat-o de pe site-un lui Adi Hădean, de aici și nu mi-a părut rău.
   300g iaurt (Napolact din lapte de vaca, oaie și bivoliță) au fuzionat perfect cu 200g lapte condensat (De Latte, îl vedeți și în pozele din rețeta lui Adi Hădean) și 500g căpșuni, 250g brenduite cu iaurtul și laptele condensat, 250g tăiate în sferturi, că așa îmi place mie. Am pus amestecul într-un vas și l-am dat la congelator, scoțându-l cam la o oră, de vreo 4 ori, până m-am dus la culcare și amestecând cu furculița prin ea, să nu se facă ace de gheață. 


   Azi am scos-o de la congelator și am lăsat-o vreo 20 de minute să se mai înmoaie, apoi mi-am pus o porție sănătoasă (vreo 4 bulbucei), pe care am ornat-o cu mentă proaspătă. Pe care am mâncat-o - și înghețata și menta. Sănătate!

Poftă bună!




Comentarii

  1. Sa-ti fie de bine!
    Arata minunat!
    Povestea cu amestecatul mie nu-mi duce la asa o inghetata fina ca a ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saru'mana! Hmmm, poate a fost datorita laptelui condensat, spun eu. Sa stii ca poti sa pui ceva alcool in ea, sa nu se formeze ace de gheata, sau daca ai un robot, pui compozitia la mixat in el. Daca ai un aparat de facut inghetata e si mai bine! Eu de multa vreme tot am in plan sa-mi iau una, dar n-am mai apucat.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Gogoși cu maia la cuptor

     Când mă gândesc la gogoși, invariabil îmi aduc aminte de gogoșile făcute de mamaia mea, întotdeauna într-o cantitate impresionantă (vreo 2 ligheane mari, în care făcea toamna și gemul de prune), ninse cu zahăr pudră, simple sau umplute cu dulceață sau creme felurite, una mai delicioasă decât cealaltă. Nu m-am încumetat să fac până acum gogoși nu din neștiință sau lene, ci doar pentru că acum, deși pofta mă mai încolțește, nu mă încântă ideea de baie de ulei, deși n-ar fi așa o tragedie dacă m-aș rezuma și eu ca omul la 1-2 bucăți (mda, s-o credă mutu' că aș putea să mă mai opresc :)) ). Și apoi nici drojdie n-am mai folosit de multă vreme (cred că se face mai bine de un an), așa că am tot amânat momentul, am găsit substitute ( gogoșelele astea chiar au fost gustoase și rapid de preparat) și tot n-am făcut (de cumpărat nici măcar nu m-am gândit, căci sunt tare mofturoasă la chestiile provenite din bucătăriile stradale). Dar într-un final mi-am luat inima în dinți și am făc

File de somn la tigaie în unt și lămâie

     Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fi

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

     Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :)       Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot.       Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul so