Treceți la conținutul principal

Cupcakes cu banane și rom alb, cu glazură de cremă de brânză și mascarpone


     Tot de sărbătoare am făcut și cupcake-urile astea aromate și moi, cu glazură combinată din cremă de brânză și mascarpone, parfumată cu extract de vanilie. Și ca să le dau un aer festiv, am folosit niște chese (hârtiuțe) aurii, tocmai luate înainte de sărbători de la KitchenShop (unul dintre magazinele mele favorite, între noi fie vorba :P). Eu spun să le încercați, că tot se apropie altă tură de sărbători (Boboteaza, Sf. Ion) :).

 Ingrediente cupcakes
  • 125g făină
  • 125g unt moale
  • 125g zahăr 
  • 1/8 linguriță sare
  • 1 ou
  • 2 banane coapte bine (mai mici, sau una mai mare)
  • 2 linguri rom alb
     Untul l-am mixat spumă cu zahărul, am adăugat, pe rând, ouăle, apoi bananele sfămate cu furculița, până s-au încorporat bine, apoi aatm adăugat alternativ, romul și făina amestecată cu sarea. Le-am pus în tava de brioșe/muffins/cupcakes în hârtiuțe și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 35-40 de minute (au trecut testul cu scobitoarea). Am scos tava și după 5 minute și prăjiturelele din ea, pe un grătar și le-am lăsat să se răcească de tot, apoi le-am decorat cu glazura.

Glazura
  • 1 cutie mare cremă de brânză Philadelphia la temperatura camerei
  • 1/2 cutie mascarpone la temperatura camerei
  • 1 lingură mare miere
  • 1 lingură extract de vanilie
     Le-am amestecat pe toate cu mixerul până am obținut o compoziție fermă și omogenă. Am pus-o în poș și am decorat prăjiturelele. E bine să le decorați în aceeași zi în care le serviți și să le țineți într-un loc uscat și răcoros.

Poftă bună!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…