Treceți la conținutul principal

Paste integrale cu mazăre și sos de brânzeturi



Verde crud, verde crud/Mugur alb și roz și pur/Vis de-albastru și azur,/Te mai văd, te mai aud.” (G. Bacovia) 

     Nu, n-am luat-o razna, dar exact versurile astea mi-au venit în minte când mă plimbam agale prin piață, încercând să mă hotărăsc cu ce să-mi mai umplu desaga :)). Și am rămas fixată pe mazărea proaspătă, de o culoare superbă - de unde și digresiunea poetică. căci nu știu alt motiv mai bun ca acela de a admira minunatele fructe și legume de sezon pentru a-mi aminti diverse versuri învățate cu trudă în ani de pregătire filologică :)). Și cum am ajuns acasă pe jumătate leșinată de foame (și nu, nu am plecat la piață nemâncată, dar cum eu mă învârt prin piață suficient de mult, între masa mâncată de dimineață și momentul în care m-am întors de la cumpărături să tot fi trecut vreo 3 ore!), am pus toate cumpărăturile la locul lor, am spălat ce era de spălat și am pus o oală mare cu apă la fiert, căci primul lucru la care m-am gândit a fost să fac o porție de paste, nu de alta, dar tocmai dădusem peste cutia de paste proaspăt cumpărată :)). Și am mai scotocit prin frigider si am dat peste multele brânzici de care nu duc lipsă, așa că nu m-am mai gândit, am scos tot ce aveam nevoie din frigider și m-am apucat de treabă.

   Ingrediente
  • 100g paste integrale (penne integrale de la Barilla)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 2/3 cană boabe de mazăre proaspătă, curățate, spălate și scurse de excesul de apă
  • 50g brânză de capră Saint Maure
  • 75g brânză cu mucegai albastru
  • 1 lingură cremă de Emmental (de la President)
  • 1 lingură parmezan ras
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 1/8 linguriță nucșoară
     Am fiert pastele în apă cu sare,conform instrucțiunilor de pe pachet, adică vreo 8 minute.

     În timp ce așteptam să fiarbă apa pentru paste am tocat ceapa mărunt și am sotat-o în uleiul de măsline  până a devenit translucidă, am adăugat mazărea și vreo câteva linguri din apa care stătea să clocotească și am mai lăsat-o vreo 5 minute, apoi am adăugat brânza de capră și pe cea cu mucegai, tăiate bucățele, crema de Emmental, am mai pus 2-3 linguri din apa în care fierbeau deja pastele și am dat focul la mic. Pastele au fiert și ele între timp, așa că le-am pus peste amestecul de mazăre și brânzeturi, am mai adăugat cam 1/3 cană din apa în care au fiert, le-am amestecat, le-am mai lăsat vreo 3-4 minute, am adăugat și parmezanul, am asezonat cu sare, piper și nucșoară, le-am pus pe farfurie și le-am mâncat. 

     Nu știu despre voi, dar despre mine știu că-mi plac brânzeturile și mazărea și pastele integrale și ele toate la un loc mi-au dăruit un prânz pe cinste. Și le recomand pentru că sunt delicioase și potrivite pentru o masă mai ușoară, așa, de vară. :)

Poftă bună!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…