Treceți la conținutul principal

Sangria cu fructe roșii



     Stăteam eu așa și mă gândeam ce băuturi alcoolice prefer. Nu sunt o băutoare nici măcar moderată, dar atunci când beau ceva, prefer să fie un vin bun, dacă-i alb să fie sec sau demisec, dacă-i roșu, demisec sau demidulce. Și dintr-un motiv pe care nu-l pot explica, îmi place vinul roșu cu aromă fructată și poate de aceea mi-a plăcut mult și sangria, pe care n-am băut-o la mama ei, în Spania sau Portugalia, ci doar pe plaiurile natale, dar mi-a stârnit curiozitatea. Și m-am documentat eu bine, bine și m-am gândit că dacă tot am fructe la îndemână și o sticlă de vin ce zăcea cu slabe speranțe de a fi băută în viitorul apropiat ca atare, m-am hotărât să încerc să văd ce-mi iese. Rău nu avea ce să fie, așa că am adunat toate cele de trebuință, le-am amestecat și mi-a ieșit o licoare parfumată, numai bună de savurat într-o zi călduroasă cu prietenii.

   Ingrediente
  • 3 căni vin roșu demidulce (eu am avut un Merlot de la Recaș și puțină Fetească Neagră de la Beciul Domnesc)
  • 1/4 cană brandy
  • 2 linguri sirop de mentă (sau miere, zahăr)
  • sucul de la o limetă
  • 1 cană căpșune curățate și tăiate felii
  • 1 cană cireșe curățate și tăiate felii
  • 1/4 cană Sprite (sau apă minerală)
     Le-am amestecat bine pe toate într-o carafă, mai puțin Sprite-ul, pe care am dat-o la frigider de pe o zi pe alta, sa scoată alcoolul toată dulceața și aroma fructelor. La servire am pus fructe în pahare, am pus licoarea magică și un stop de Sprite, să o învioreze nițel. 

     Nu știu despre voi, dar eu mă duc să mai lâncezesc puțin cu un pahar din licoarea asta, că-i cam cald și mi-e cam lene de orice :P.

     Să o savurați cu plăcere!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …