Treceți la conținutul principal

De căldură


   Că tot e sezonul și ne toropește căldura de afară de nu se poate, să ne răcorim zic eu! :) Cu ce avem la îndemână. Eu, crizată de spate, nu prestez sporturi periculoase ca mersul la piscină sau cocoțatul pe munte (nu momentan, dar îmi revin eu ... :P), așa că mă răcoresc cu ce am la îndemână și dacă nu am, îmi fac. Nu mă pot muta în baie să stau sub duș 24 din 24, așa că mai prestez câte un ceai cald sau o citronadă, saaaaau ... înghețata mea cea de toate zilele de vară :D.
   De data asta 2 feluri minunate de înghețată, doar fructele diferă, restul de compoziție e împărtășit de ambele rețete. Am luat 1 cutie cu lapte condensat îndulcit, 1 cutie smântână dulce de frișcă și le-am amestecat bine, bine. Am împărțit compoziția în 2, într-una am pisălit 2 banane mai coapte și am aruncat și vreo câțiva bumbi de ciocolată (merge și ciocolată mărunțită, dacă nu aveți bumbi la îndemână), în cealaltă am zdrobit zmeură și mure, cam câte o cană din fiecare și le-am blenduit, jumătate din ele, cealaltă jumătate am lăsat-o întreagă, că nu mă deranjează semințele de la fructe. Le-am dat la congelator și asta a fost tot. Am și mâncat, ce părere aveți! Și lângă am mai făcut și o citronadă, zeama de la 2 lămâi, zeama de la 2 portocale, plus o portocală tăiată în sferturi, o lingură generoasă de miere și un smoc de mentă, apă plată și am dat-o vreo jumătate de oră la frigider, deși eu nu prea beau rece, dar a fost ok. Și m-am răcorit ... câteva zile :P. Răcoare vă doresc și nu stați departe, sâmbătă e mare sărbătoare mare și vom sărbători ... Veți vedea cu ce în episodul viitor.


Poftă bună!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …