Treceți la conținutul principal

De căldură


   Că tot e sezonul și ne toropește căldura de afară de nu se poate, să ne răcorim zic eu! :) Cu ce avem la îndemână. Eu, crizată de spate, nu prestez sporturi periculoase ca mersul la piscină sau cocoțatul pe munte (nu momentan, dar îmi revin eu ... :P), așa că mă răcoresc cu ce am la îndemână și dacă nu am, îmi fac. Nu mă pot muta în baie să stau sub duș 24 din 24, așa că mai prestez câte un ceai cald sau o citronadă, saaaaau ... înghețata mea cea de toate zilele de vară :D.
   De data asta 2 feluri minunate de înghețată, doar fructele diferă, restul de compoziție e împărtășit de ambele rețete. Am luat 1 cutie cu lapte condensat îndulcit, 1 cutie smântână dulce de frișcă și le-am amestecat bine, bine. Am împărțit compoziția în 2, într-una am pisălit 2 banane mai coapte și am aruncat și vreo câțiva bumbi de ciocolată (merge și ciocolată mărunțită, dacă nu aveți bumbi la îndemână), în cealaltă am zdrobit zmeură și mure, cam câte o cană din fiecare și le-am blenduit, jumătate din ele, cealaltă jumătate am lăsat-o întreagă, că nu mă deranjează semințele de la fructe. Le-am dat la congelator și asta a fost tot. Am și mâncat, ce părere aveți! Și lângă am mai făcut și o citronadă, zeama de la 2 lămâi, zeama de la 2 portocale, plus o portocală tăiată în sferturi, o lingură generoasă de miere și un smoc de mentă, apă plată și am dat-o vreo jumătate de oră la frigider, deși eu nu prea beau rece, dar a fost ok. Și m-am răcorit ... câteva zile :P. Răcoare vă doresc și nu stați departe, sâmbătă e mare sărbătoare mare și vom sărbători ... Veți vedea cu ce în episodul viitor.


Poftă bună!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!