Treceți la conținutul principal

English muffins cu ouă de prepeliță și ciuperci


    Dacă tot am făcut pâinicile astea, trebuia să le și mănânc cu ceva, altceva în afară de unt și gem. Și după cum se știe, mai mult sau mai puțin, se folosesc pâinicile astea ca și „canapele” pentru ouăle Benedict, ouăle Florentine sau felurite variante de ouă, în sandwich - uri cu carne sau pește. Eu am ales să le folosesc pentru un dejun destul de proteic spun eu, cu o omletă din ouă de prepeliță, ciuperci, smântână și cașcaval.
    Ce am făcut mai exact? Am rupt în două o pâinică și am pus-o cu miezul în sus într-o formă de ceramică unsă cu o lingură cu smântână lichidă. Am turnat peste fiecare bucată puțină smântână lichidă (din aceea de gătit).

    Omleta am făcut-o din 8 ouă de prepeliță pe care le-am amestecat cu un vârf de cuțit cu sare, piper alb și nucșoară, tot câte un vârf de cuțit, un ardei iute uscat tocat (chilli, unul mic, mic) și o lingură de smântână lichidă. Ciupercile tăiate felii le-am sotat în puțin ulei de măsline cu un cățel de usturoi tocat mărunt, apoi am turnat peste ouăle și le-am copt ca pe o omletă. Am împărțit omleta în 2 și am pus peste fiecare bucată de pâinică unsă cu smântână câte o porție.

    Am ras niște cașcaval afumat peste și am mai pus niște pesmet rumenit în puțin unt (îmi mai rămăsese de fapt de la niște ciuperci umplute pe care le făcusem mai devreme), peste am mai turnat ceva smântână și am dat toate astea la cutorul încins, în partea de sus, vreo câteva minute, până s-a topit cașcavalul.



    Și asta a fost tot. A! Am mai tăiat vreo 2 castraveți murați lângă. 

Poftă bună!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…