Treceți la conținutul principal

Biscuiţi cu brânză cedar



    M-am trezit ieri dimineaţă cu biscuiţii ăştia în minte, aşa că m-am avântat în bucătărie de la prima oră a dimineţii, în timp ce am pus cafeaua la făcut, la amestecat toate cele pentru obsesivii biscuiţi.
Am pus într-un vas 2 căni cu făină (una cu făină integrală de grâu, una cu făină de speltă), 2 linguriţe praf de copt, 2 linguriţe rase cu sare, ceva piper proaspăt măcinat şi 60g unt rece tăiat bucăţi mici. Am adăugat şi 2 căni cu lapte bătut şi o cană cu brânză cedar răzălită şi le-am amestecat cu o lingură până s-au adunat toate ingredientele. Am transferat aluatul pe planşeta presărată cu făină şi l-am frământat uşor, de vreo 3-4 ori, apoi l-am întins cu mâna, căci mi-a fost lene să caut sucitorul şi l-am decupat cu un pahar cu marginea înfăinată. Am pus biscuiţii în tavă, pe foaie de copt şi i-am mai lăsat vreo 10 minute  să se odihnească, apoi i-am uns cu niţel unt topit,  înainte de a băga tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 20 de minute. Am copt numai o tură (12 biscuiţi), restul i-am decupat şi i-am pus într-o pungă din aceea cu fermoar la congelator pentru data viitoare. 
     Sunt foate buni calzi, cu un pic de unt şi lapte bătut, aşa cum i-am mâncat şi eu, dar sunt ok şi reci, însă dacă aveţi posibilitatea, îi puteţi încălzi puţin la microunde, sau la cuptor, sau îi puteţi tăia în două şi prăji uşor. Și colegele mele au mâncat, reci, din păcate, spun eu, dar ele au fost foarte încântate și așa și au spus că sunt tare gustoși. Nu cred că m-au minciunit ... :P.  Oricum, merită încercaţi. Părerea mea! :)

Poftă bună!





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…