Treceți la conținutul principal

Fursecuri vegane cu dovleac



    Impulsionată oarecum de dorința unei prietene de a adopta dieta vegană, mi-am strofocat nițel neuronul să compilez ceva bun care să se preteze la așa ceva. Și cum mai erau în zonă și ceva interdicții la gluten (pe care îl găsim în principiu în anumite tipuri de făină), am desăvârșit ce vă voi prezenta în continuare.
    Am măcinat în robot 100g fulgi de ovăz și 100g migdale albite (fără coajă, am luat de la Auchan) și apoi le-am adăugat 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță sare și în total cam 1 linguriță și jumătate amestec de condimente (scorțișoară, cardamon, cuișoare, nucșoară). Separat am pus într-o cratiță 200g caise uscate cu 250ml apă fierbinte și le-am ținut pe foc mic cam 10 minute, să se înmoaie un pic caisele, apoi le-am pasat cu blenderul, tot în blender făcând și un piure de dovleac din 300g dovleac copt. Caisele și dovleacul le-am amestecat mai apoi cu 1/4 cană ulei de cocos, 2 linguri sirop de agave și zeama de la o portocală mare. Am amestecat cele 2 compoziții și le-am pus în tavă pe hârtie de copt cu o lingură. La unele am pus de decor și câte o migdală, pe altele le-am lăsat așa. Și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute. Și cam asta a fost tot. Și mi s-a spus că tare bune au ieșit. Am crezut, că am mâncat și eu și parcă mi-au cam plăcut :).

Poftă bună! 




Comentarii

  1. delicioase fursecurile, acum le devoram :) am renuntat la caise uscate, nu aveam, dar au iesit perfecte. acum vad ca ai si alte retete interesante, m-ai castigat ca cititor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur din tot sufletul ca ti-au placut! Sa-ti fie de bine! :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…