Treceți la conținutul principal

Biscuiți simpli „ștampilați”



     He, heeee! Nu-i așa că vă plac și vouă biscuiții cu model? Mie da și de multă vreme căutam ștampilici pentru biscuiți, așa că atunci când le-am depistat, le-am luat fără să mai stau pe gânduri. Asta a fost prima tură, să mă obișnuiesc și eu cu ele, n-au ieșit rău, dar cu siguranță la tura a doua vor ieși și mai bine ;). Am ales să fac o variantă simplă de biscuiți, dar pentru că m-am „împiedicat” de niște boabe de cacao sfărâmate (cocoa nibs), jumătate din compoziție a primit așa ceva ca îmbunătățire. Au ieșit niște biscuiți potriviți pentru dimineață, gustare sau când vi se face poftă de ceva bun. Se fac repede, iar eu am mâncat câțiva de dimineață lângă un ceai condimentat (Chai Spice - de la Cărturești luat), îmbunătățit cu un strop de lapte și miere. Bun, bun!
     A! Pornind de la rețeta asta sunt convinsă că pot fi făcute multe variante diferite ca aromă, ceea ce voi încerca data (sau dățile) viitoare :).

Ingrediente

  • 60g untură vegetală (sau unt/unt de cocos la temperatura camerei)
  • 2 linguri miere (zahăr)
  • 1 ou
  • 150g făină (integrală am folosit eu)
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 vârf de cuțit sare roz de Himalaya
     Am amestecat toate ingredientele până am obținut un aluat omogen. L-am lăsat 10 minute să se odihnească pe masa de lucru, timp în care am preîncălzit cuptorul la 170 de grade C și am pregătit o tavă în care am pus hârtie de copt. Am împărțit aluatul în 2. Într-una dintre părți, după cum spuneam, am pus o lingură de boabe de cacao. Am întins aluatul și cu ajutorul formelor am tăiat biscuiții, apoi am aplicat ștampilele pentru a obține frumoasele modele. Am pus biscuiții în tavă, pe care am dat-o la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10 minute. Am scos biscuiții din tavă și i-am lăsat să se răcească pe un grătar.

Poftă bună!






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…