Treceți la conținutul principal

Mic dejun cu ochiuri românești și mix de germeni



     Micul dejun lovește din nou! Nu știu de unde pasiunea mea pentru germeni, dar ce pot să vă spun este că le-am descoperit minunata savoare folosindu-i în general în sandwich-uri, în locul mult obișnuitei salate. Și cum rar am ocazia și dispoziția de a bântui prin hipermarket-uri, atunci când ajung într-unul am grijă să mă aprovizionez cu câteva cutiuțe cu germeni feluriți, de grâu, de lucernă, de broccoli, de fasole mung, de ridichi  etc. sau mix-uri. Pentru mai multe informații, Ligia Pop vă povestește foarte frumos aici despre ei. Și cum întotdeauna încerc să combin ingrediente și alimente plăcute papilelor mele gustative, a ieșit acest mic dejun mai mult decât gustos, sățios și sănătos. Și mi-am permis „aroganța” de a adăuga un ingredient special și nespus de drag mie, care a dat o savoare neînchipuită întregului fel, un strop de ulei cu trufe albe. Mniam, mniam, mniam! O nebunie într-o farfurie! :P

     Am fiert în apă (în care am pus sare și o lingură cu oțet) două ouă de țară (vedeți cât sunt de sănătoase după culoarea gălbenușului), vreo 2-3 minute a durat, apoi le-am scos pe prosoape de bucătărie, să înlătur excesul de apă. Am amestecat o mână cu mix de germeni (am luat de la Billa) cu puțină sare, piper cu lămâie proaspăt măcinat, o linguriță suc de lămâie, o linguriță ulei de măsline. Am așezat salata de germeni pe farfurie, am pus peste ochiurile, am mai presărat puțin piper și foarte puțin ulei de măsline cu trufe albe. Am avut lângă și o  felie de pâine de secară, o minunăție a cărei rețetă o găsiți aici

    Un mic dejun care mi-a făcut cu siguranță ziua mai frumoasă!

Poftă bună!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …