Treceți la conținutul principal

Mic dejun cu ochiuri românești și mix de germeni



     Micul dejun lovește din nou! Nu știu de unde pasiunea mea pentru germeni, dar ce pot să vă spun este că le-am descoperit minunata savoare folosindu-i în general în sandwich-uri, în locul mult obișnuitei salate. Și cum rar am ocazia și dispoziția de a bântui prin hipermarket-uri, atunci când ajung într-unul am grijă să mă aprovizionez cu câteva cutiuțe cu germeni feluriți, de grâu, de lucernă, de broccoli, de fasole mung, de ridichi  etc. sau mix-uri. Pentru mai multe informații, Ligia Pop vă povestește foarte frumos aici despre ei. Și cum întotdeauna încerc să combin ingrediente și alimente plăcute papilelor mele gustative, a ieșit acest mic dejun mai mult decât gustos, sățios și sănătos. Și mi-am permis „aroganța” de a adăuga un ingredient special și nespus de drag mie, care a dat o savoare neînchipuită întregului fel, un strop de ulei cu trufe albe. Mniam, mniam, mniam! O nebunie într-o farfurie! :P

     Am fiert în apă (în care am pus sare și o lingură cu oțet) două ouă de țară (vedeți cât sunt de sănătoase după culoarea gălbenușului), vreo 2-3 minute a durat, apoi le-am scos pe prosoape de bucătărie, să înlătur excesul de apă. Am amestecat o mână cu mix de germeni (am luat de la Billa) cu puțină sare, piper cu lămâie proaspăt măcinat, o linguriță suc de lămâie, o linguriță ulei de măsline. Am așezat salata de germeni pe farfurie, am pus peste ochiurile, am mai presărat puțin piper și foarte puțin ulei de măsline cu trufe albe. Am avut lângă și o  felie de pâine de secară, o minunăție a cărei rețetă o găsiți aici

    Un mic dejun care mi-a făcut cu siguranță ziua mai frumoasă!

Poftă bună!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!