Treceți la conținutul principal

Pizza mea favorită


     Pentru zile de indulgență culinară și răsfăț, îmi place să fac pizza în casă, cu aluat dospit cu maia și făină integrală, întins subțire, astfel încât să iasă crusta crocantă și cu brânzici bune, parfumate, cu cât mai multe feluri, cu atât mai bine :). 

Ingrediente

     Pentru aluat am folosit rețeta de aici, însă în loc de făină integrală de grâu am folosit făină speltă integrală și am renunțat la ierburi. Nu am folosit tot aluatul, ci doar jumătate, cealaltă jumătate am pus-o într-un vas închis ermetic pentru o altă pizza.

  Topping
  • 50g brie
  • 50g neufchatel
  • 30g fourme d'Ambert
  • 50g Danish Red
  • 50g brânză Horezu
  • 1/4 linguriță piper măcinat
  • 1/4 linguriță paprika afumată
     Primele patru feluri de brânză le-am tăiat în bucăți mici și le-am presărat pe suprafața aluatului întins subțire, pe care l-am și pus în tavă. Am presărat piperul măcinat și paprika, am mai turnat o lingură cu ulei de măsline peste toate și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 240 de grade C pentru 7 minute. Am  pe scos tava și am presărat și brânza Horezu rasă și am mai dat tava la cuptor 4-5 minute, până s-a topit brânza. 

     Am lăsat-o fix 5 minute să se răcorească puțin înainte s-o tai și s-o mănânc cu maaaaare poftă, având alături și un pahar cu vin roșu parfumat. Hmmmmmm, o bunătate! Și da, o pizza bună cu brânză și un pahar cu vin sunt uneori tot ce îmi trebuie să am o zi minunată!

Poftă bună! 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…