Cum adică? O să vedeți! :P Că dacă mi se puse piticul, am zis să fac să mă satur :)) Și am făcut, pentru toate cele trei feluri compoziția e la fel, metoda de asamblare și „ambalajul” final diferă.
Pentru papanași am avut nevoie de:
- 1kg brânză de vaci
- 4 linguri de gris
- 4 linguri făină (eu am folosit integrală de grâu)
- 2 linguri rase zahăr pudră (eu am folosit din cel de la Billington's)
- coajă rasă de la o portocală și o lămâie
- 1 lingură vanilie
- 4 ouă
- 1 praf de sare
În plus, pentru decor:
- zahăr demerara (sau brun)
- smântână
- dulceață de cireșe amare
- prune
- miez de nucă
- sirop de arțar
Le-am amestecat bine pe toate și am lăsat compoziția să se odihnească cam jumătate de oră. Am pus o cratiță mare cu apă pe foc și am turnat în ea niște apă de flori de portocali. Când a început să bulbucească apa, cu palmele umede, am luat din compoziție și am făcut guguloaie pe care le-am pus în apă (focul l-am dat mai mic, să nu mai bulbucească apa). Acum, la primul papanaș faceți și proba compoziției. Dacă papanașul rămâne ferm și nu începe să se dezintegreze în apă, atunci toate-s bune și frumose, dacă însă se fărâmițează, înseamnă că mai trebuie să puneți puțină făină în compoziție, să fie mai legată. Papanașii sunt gata când încep să se ridice la suprafață, eu i-am mai lăsat 2-3 minute să fiarbă și după ce s-au ridicat. Apoi cu o spumieră i-am scos din apă și i-am scurs binișor și i-am tăvălit prin zahăr demerara.
Alți papanași i-am format luând cu lingura din compoziție și punându-i în apă. Pe aceștia i-am asezonat cu smântâna și dulceața de cireșe amară (făcută de mine, cu fructoză, deci un picuț mai dietetică).
Pentru al treilea fel de papanași am luat niște prune, le-am scos sâmburii (dar le-am păstrat întregi, nu le-am tăiat în jumătate), am luat din compoziție și am modelat papanașii în jurul prunei, astfel încât să o acopere bine, bine. Și i-am fiert, i-am scurs și peste ei am turnat nițel sirop de arțar și am presărat un pumn de nuci puțin ținute în cuptor.
Și am gustat din fiecare, am potolit piticul și ... ce bun a foooost! Dacă vă hotărâți să faceți și voi, tot ce vă pot ura este ...
Poftă bună
Executat si eu o transa de papanasi dupa modelul al 2-lea! Ne-au placut foaaaarte mult!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult! :) Sa va fie de bine!
ȘtergereMultumim!:)
Ștergere