Pentru ca supica să nu fie singurică, că e ea bună, dar mai trebuie să pap și altceva, să nu mă plictisesc, am mai făcut niște piept de pui la cuptor. Simplu nu îl fac, pentru că, după cum se știe, pieptul nu prea impresionează așa singurel și pentru că trebuia să mai fac ceva cu roșioarele cele bune, am mai pus și un pic de brânză în ecuație și gata a fost și cărnița mea :). Nu e cine știe ce chestie complicată. Pieptului de pui curățat, spălat, uscat i se face cu cuțitul un buzunăraș în care se îndeasă o bucățică de telemea de capră și se presară și nițel oregano sau cimbru. Pieptul se asezonează cu sare și piper, se pune într-o tavă sau o formă termorezistentă, se mai adaugă și roșioarele spălate pe deasupra, dedesubt sau unde se nimerește pe acolo, se stropesc toate cu puțin ulei de măsline și vin alb sec (sau demisec) și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C cam 40 de minute. Mai puteți stropi din când în când pieptul cu sosul din tavă. Eu am păpat fix așa, fără altă garnitură, dacă vreți puteți încerca cu un piure de cartofi.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu