De mult mi se făcuse poftă de ochiuri românești. Mâncam când eram mică cu puțin unt deasupra, cu pâine proaspătă pe care o întindeam în sosul de gălbenuș amestecat cu unt. N-am mai făcut ouăle așa de o grămadă de timp, așa că astăzi mi-am făcut pofta și pe lângă ouă am mai pus așa, de culoare (și gust :P) niște sparanghel rumenit la cuptor cu puțină brânză Horezu rasă deasupra.
Pentru ouă am pus pe foc o cratiță cu apă, puțină sare și o lingură de oțet (de vin alb am avut). Când a început să bulbucească apa, am dat-o la mic, am luat un polonic și l-am uns cu puțin ulei de măsline, am spart oul în polonic și am ținut polonicul cu oul în apă (dar fără să îl scufund cu totul în apă, ci doar cât să stea doar polonicul în apă) până s-a coagulat albușul, apoi ușurel, l-am scufundat în apă, să se facă cu totul. Asta e o metodă super bună, pe care am aflat-o de pe blogul lui Adi Hădean, că eram mereu stresată că mi se împrăștie albușul în toate direcțiile :))
Pentru sparanghel, am avut o legătură de sparanghel proaspăt pe care l-am spălat, uscat și apoi am rupt partea lemnoasă (pentru asta am îndoit puțin sparanghelul și el s-a rupt taman acolo unde trebuia -deștept sparanghel! :D). Într-o punguță din aceea cu fermoar am pus o lingură de ulei de măsline, un vârf de cuțit de sare și puțin piper proaspăt măcinat și am azvârlit și sparanghelul, le-am amestecat bine, bine, să se acopere sparanghelul cu sosul și apoi l-am pus frumușel și ordonat pe o foaie de copt în tavă (să puneți sparanghelul răsfirat, să se poată rumeni uniform). Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, întorcând sparanghelul din când în când, până s-a făcut. Apoi am ras puțină brânză Horezu și l-am așezat lângă ouăle cele frumușele, am mai măcinat un pic de piper pe deasupra și le-am mâncat cu pâinică din aia bună, de care am făcut aseară. Bun, bun, bun!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu