Picantă, consistentă, delicioasă, așa a ieșit supica mea de roșii, numai bună pentru un prânz rapid luat împreună cu doi prieteni de-ai mei, care m-au și ajutat să îmi parchez mașina în fața blocului :)) Da, da, parcarea cu spatele este încă pentru mine o mare necunoscută, având în vedere că m-am reapucat de șofat după o pauză de 10 ani :D. Cum spuneam, după vorba lui Ralu a ieșit supa mea de roșii puțin asemănătoare la gust cu zacusca, pentru Cipri a fost un pic cam iute, așa că l-am consolat cu nițică telemea de bivoliță, măsline, roșii bune de la Răcari și pâinică de casă. Sper că i-a plăcut :P. Noi (eu și Ralu) am mâncat supa cu iaurt, așa i-a mai luat din „picanterie” .
Ingrediente:
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2-3 ardei roșii (kapia)
- 1 gogoșar
- 1/2 kg roșii (eu am folosit din cele bune, proaspăt culese, despre care v-am povestit ieri)
- 1 căpățână de usturoi
- 3 ardei mici iuți (eliminați-i sau reduceți cantitatea, pentru că iese foarte, foarte picantă; pe mine nu m-a deranjat foarte tare, dar nu faceți experimente dacă știți că aveți probleme cu iuțeala)
- 1 linguriță sare
- ulei de măsline
- busuioc proaspăt (câteva frunze) sau 1 linguriță uscat
- 1,5l supă de legume
Într-o tavă de cuptor puneți roșiile spălate și căpățâna de usturoi întreagă (eu le-am pus și pe o foaie de copt), peste ele turnați ulei de măsline și presărați sare (cam 1 lingură), apoi puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade C, până sunt toate coapte, ușor rumenite. Între timp puneți pe un grătar de aragaz sau pe o tablă pe un ochi de aragaz la copt ardeii roșii, cei iuți și gogoșarul. Îi lăsați să se coacă, apoi îi puneți într-un vas acoperit. Curățați rădăcinoasele și tăiați-le în bucăți medii, de aceeași mărime, cu aproximație. Curățați și ceapa și tăiați-o nu foarte mărunt, apoi puneți-o într-o oală încinsă cu puțin ulei de măsline. Adăugați peste cubulețele de rădăcinoase, ardeii și gogoșarul decojiți și tăiați fâșii, roșiile coapte și usturoiul curățat (aveți grijă când îl scoateți din cuptor și îl scoateți din coajă că e fierbinte! ). Turnați peste supa (eu am legume deshidratate fără sare, de la magazinul naturist și îl pun într-un litru de apă clocotită și așa fac o bază de supă de legume. Dacă nu vreți să vă complicați, folosiți un cub concentrat de supă de legume - dar aveți grijă la sare, gustați, dacă e prea sărată, mai puneți apă simplă clocotită) și lăsați să fiarbă la foc mic, până toate legumele sunt moi. Blenduiți, mai mult sau mai puțin, cum am făcut eu, să mai simt bucăți de roșioară când mănânc, mai puneți pe foc 5 minute și puneți o mână de busuioc proaspăt sau o linguriță de busuioc uscat (eu din acesta am avut, din acesta am pus), dați supa la o parte, puneți-o în boluri, castroane sau ce mai aveți la îndemână și mâncați cu încredere. Dacă după blenduit vi se pare supa prea groasă, mai turnați apă fierbinte sau supă și mai dați-o în 2-3 clocote. Merge bine cu iaurt sau pâinică prăjită (cu usturoi prefer eu ;) ).
Poftă bună!
Edit: După cum observați, am refăcut rețeta și am adăugat poze noi :D. Dar nu asta era noutatea, ci faptul că am mai pus vreo 2 căpățâni de usturoi extra la copt, pentru a unge cu ele feliile de pâine prăjită de pe lângă supă. Și de data asta am blenduit supa mai cu spor, că am avut chef de ea mai fină. Și la servit am mai picurat puțin ulei de măsline. :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu