Treceți la conținutul principal

Muffins cu morcovi


     De mult vroiam să fac muffin-urile astea, dar numai gândul că trebuie să stau sa rad la morcovi mă făcea să amân momentul. Până aseară, când așa m-a apucat de-odată și am pus mâna pe răzătoare, am curățat morcovii și 2 mere și am atacat problema. :)) Vitejia asta cred că mi s-a tras și de la cele 2 ore petrecute afară în încercarea, soldată cu succes, fie vorba între noi, de a-mi scoate mașina de sub stratul de zăpadă și de gheață sub care era ascunsă. Așa că înghețată sloi și cu nivelul de adrenalină crescut, m-am pornit la făcut minunatele muffins.

   Ingrediente
          Ingrediente uscate
  • 3 căni făină (2 căni făină integrală de grâu, 1 cană făină neagră)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță cardamon
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
           Ingrediente umede
  • 3 ouă mari
  • 1/2 cană ulei de rapiță
  • 1 cană lapte
  • 2g extract de stevie, îndulcitor
  • 1 linguriță extract de vanilie
  •  1 cană stafide aurii înmuiate în sucul de la 2 portocale
  • 2 căni mere rase (pe răzătoarea mare)
  • 3 căni morcovi rași (pe răzătoarea mică)
  • 1/2 cană fulgi de migdale
    Pentru glazură
        4 linguri zahăr pudră (eu am folosit din cel din trestie de zahăr nerafinat de la Billington's) amestecate cu o lingură de suc proaspăt stors de portocală (am luat din sucul pe care l-am folosit la înmuiatul stafidelor)

     Ca la toate muffin-urile, am amestecat separat ingredientele uscate, pe cele umede și apoi le-am combinat, la sfârșit am adăugat merele rase, morcovii rași, stafidele cu tot cu sucul de portocale și fulgii de migdale. Le-am pus  în tava de muffins/brioșe/cupcakes, în forme de hârtie (aaaa! mi-am luat niște forme de hârtie super drăguțe, le-am găsit la DM și sunt super încântată de ele!!!!) și le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 20 de minute. Când au fost gata le-am scos din tavă, le-am lăsat să se răcească și apoi am înmuiat partea de deasupra în glazură și le-am lăsat în cămară, unde e rece, să se usuce glazura. 
       Au ieșit 24 de muffins frumușele foc, moi, parfumate, consistente în același timp. Mă bucur că le-am făcut și sper să le încercați și să le savurați așa cum am făcut-o eu și cum o vor face (sper) în după amiaza asta și alți cetățeni zgribuliți cu care o să mă văd și o să le servesc cu o cafea fierbinte alături, că așa le și șade bine (muffin-urilor, desigur!), dar cred că nu se supără nici dacă sunt acompaniate și de un ceai aromat. :)

Poftă bună!

 Brioșele fără glazură (și hârtiile cele frumose, cu buburuze și fluturi)


Comentarii

  1. excelente
    consumatorii produselor nu au reusit sa identifice mirificele ingrediente insa, au savurat cu recunostinta si deosebita placere aeste minunatii!
    asteptam cu pofta si nerabdare urmatoarele produse

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vin in foarte scurt timp :) Sper sa va placa. Pentru cereri speciale, apelati cu incredere, cereti si vi se va cere :P

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …