Treceți la conținutul principal

Muffins cu morcovi


     De mult vroiam să fac muffin-urile astea, dar numai gândul că trebuie să stau sa rad la morcovi mă făcea să amân momentul. Până aseară, când așa m-a apucat de-odată și am pus mâna pe răzătoare, am curățat morcovii și 2 mere și am atacat problema. :)) Vitejia asta cred că mi s-a tras și de la cele 2 ore petrecute afară în încercarea, soldată cu succes, fie vorba între noi, de a-mi scoate mașina de sub stratul de zăpadă și de gheață sub care era ascunsă. Așa că înghețată sloi și cu nivelul de adrenalină crescut, m-am pornit la făcut minunatele muffins.

   Ingrediente
          Ingrediente uscate
  • 3 căni făină (2 căni făină integrală de grâu, 1 cană făină neagră)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță cardamon
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
           Ingrediente umede
  • 3 ouă mari
  • 1/2 cană ulei de rapiță
  • 1 cană lapte
  • 2g extract de stevie, îndulcitor
  • 1 linguriță extract de vanilie
  •  1 cană stafide aurii înmuiate în sucul de la 2 portocale
  • 2 căni mere rase (pe răzătoarea mare)
  • 3 căni morcovi rași (pe răzătoarea mică)
  • 1/2 cană fulgi de migdale
    Pentru glazură
        4 linguri zahăr pudră (eu am folosit din cel din trestie de zahăr nerafinat de la Billington's) amestecate cu o lingură de suc proaspăt stors de portocală (am luat din sucul pe care l-am folosit la înmuiatul stafidelor)

     Ca la toate muffin-urile, am amestecat separat ingredientele uscate, pe cele umede și apoi le-am combinat, la sfârșit am adăugat merele rase, morcovii rași, stafidele cu tot cu sucul de portocale și fulgii de migdale. Le-am pus  în tava de muffins/brioșe/cupcakes, în forme de hârtie (aaaa! mi-am luat niște forme de hârtie super drăguțe, le-am găsit la DM și sunt super încântată de ele!!!!) și le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 20 de minute. Când au fost gata le-am scos din tavă, le-am lăsat să se răcească și apoi am înmuiat partea de deasupra în glazură și le-am lăsat în cămară, unde e rece, să se usuce glazura. 
       Au ieșit 24 de muffins frumușele foc, moi, parfumate, consistente în același timp. Mă bucur că le-am făcut și sper să le încercați și să le savurați așa cum am făcut-o eu și cum o vor face (sper) în după amiaza asta și alți cetățeni zgribuliți cu care o să mă văd și o să le servesc cu o cafea fierbinte alături, că așa le și șade bine (muffin-urilor, desigur!), dar cred că nu se supără nici dacă sunt acompaniate și de un ceai aromat. :)

Poftă bună!

 Brioșele fără glazură (și hârtiile cele frumose, cu buburuze și fluturi)


Comentarii

  1. excelente
    consumatorii produselor nu au reusit sa identifice mirificele ingrediente insa, au savurat cu recunostinta si deosebita placere aeste minunatii!
    asteptam cu pofta si nerabdare urmatoarele produse

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vin in foarte scurt timp :) Sper sa va placa. Pentru cereri speciale, apelati cu incredere, cereti si vi se va cere :P

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!