Bune au mai fost de dimineață, că tot m-am trezit cu o foame de zile mari, dar am avut răbdare să fac clătitele astea, între timp am băut o cană mare de apă și am luat vreo două guri de cafea. Dar cum am făcut-o pe prima, cum am năvălit pe ea și mi-am mai astâmpărat din foame, nu de alta, dar riscam să nu mai fac nici una, că leșinam de foame prin bucătărie :P Pe a doua am savurat-o în liniște, după ce le-am terminat și pe celelalte.
Ingrediente
- 3/4 cană făină integrală de grâu
- 1/2 cană fulgi de grâu germinat (eu i-am pus așa și s-au simțit puțin de tot crănțănitori, dar dacă nu vreți așa îi puteți lăsa la înmuiat cam jumătate de oră în lapte călduț, însă dacă faceți asta, mai scădeți din cantitatea de lapte pe care o adăugați la compoziție)
- 3/4 cană urdă de oaie (asta ar fi cam 3 linguri zdravene)
- 2 fire de ceapă verde tocate
- 1 praf de sare
- piper negru, după gust
- 2 linguri ulei de măsline plus o lingură pentru uns tigaia
- 1 ou
- 1 lingură rasă praf de copt
- 1 cană cu lapte
Am amestecat făina cu sarea, piperul și praful de copt, separat oul cu laptele, urda și uleiul de măsline, apoi le-am combinat și am pus și ceapa tocată. Am încins tigaia, am pus uleiul de măsline și am șters surplusul pe ulei cu un șervețel de hârtie. Am copt clătitele câte 3-4 minute pe ficare parte, la foc domol și apoi le-am mâncat (eu nu le-am mâncat pe toate, doar două) cu iaurt de capră. Divin!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu