Și ca să fie și ceva nou și pentru că îmi place mălaiul, m-am gândit să încerc și altceva în afară de mămăliga tradițională, la care nu am de gând să renunț, dar mai variez și eu să nu mă plăctisesc :D
Ingrediente
- 40g/3 linguri unt
- 420ml/2 căni lapte
- 3 ouă
- 60g / 3 linguri ulei (de rapiță am folosit eu)
- 1 cutie boabe de porumb scurse bine și pe care le-am rumenit puțin într-o tigaie pe foc, fără ulei
- 1 ardei iute curățat de semințe și nervuri și tocat mărunt (în rețetă spunea că e opțional, așa vă spun și eu)
- 3 1/2 lingurițe praf de copt
- 3 lingurițe zahăr
- 1 linguriță sare
- 180g/ 1 1/4 căni mălai
- 70g/ 1/2 cană făină albă
Laptele ușor încălzit l-am amestecat cu ouăle bătute, uleiul de rapiță, apoi am adăugat boabele de porumb și ardeiul iute tocat. Separat am amestecat mălaiul cu făina, sarea, zahărul, praful de copt și apoi am combinat cele două compoziții ușor, nu foarte mult. Într-o tavă am pus untul și am dat tava la cuptor să se topească untul, apoi am scos-o și am turnat compoziția . Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 45 de minute, până a căpătat o culoare aurie și marginile au început să se strângă înspre interior.
Bună, dom'le, bună! Să văd ce spun și alții ;) Dar pentru mine o să mai fac, pentru că mie îmi place mult de tot! Parol! Dacă vă spun că am mâncat după ce s-a mai răcorit puțin vreo 4 bucăți mă credeți? ;;) Și aș fi terminat toată tava, dar ora târzie din noapte m-a oprit :P O puteți mânca așa, simplă sau, cum mă gândesc eu să o mănânc mâine, cu brânză sau poate cu mazărea pe care o s-o fac. Oricum, o să mănânc!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu