Bune au fost pentru un pseudo-dejun, sau un mic dejun întârziat de duminică. Am avut un sfârșit de săptămână tematic, cu ciuperci pe post de primadonă :)) După tarta cu ciuperci de aseară, astăzi am prestat clătituțele astea cu urdă, ciuperci și am pus așa, de gust și niște ceafă afumată și le-am mâncat cu iaurt de capră (nemaipomenit iaurt am luat din piață de la mine, de la un magazin cu produse tradiționale) și castraveți murați.
Ingrediente
- 2 căni cu făină integrală
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță cimbru
- 1 linguriță măghiran
- 1/2 linguriță sare
- 300g urdă (eu am avut de oaie, puțin sărată)
- 1 cană iaurt de capră
- 1 cană lapte dulce
- 4 ouă de prepeliță
- 2 linguri ulei din sâmburi de struguri
- 30 de ciuperci champignon micuțe, cu tot cu codiță
- 4 felii de ceafă afumată tăiate în bucățele mici
- 2 cepe verzi tocate
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper negru proaspăt măcinat
- o mână de frunze de pătrunjel tocate mărunt
Într-o tigaie am înmuiat ceapa tocata și ceafa afumată în uleiul de măsline și am adăugat ciupercile, sarea și piperul și le-am lăsat puțin pe foc, nu mai mult de 3-4 minute, timp în care am amestecat destul de des, să nu se prindă. La sfârșit am aruncat în tigaie și pătrunjelul tocat. Am dat tigaia la o parte și am lăsat să se răcească compoziția.
Între timp am amestecat ingredientele uscate și separat am bătut ouăle cu urda, iaurtul, laptele și uleiul din sâmburi de struguri și le-am adăugat amestecului de făină până s-au omogenizat. Apoi am pus și amestecul de ciuperci.
Am încălzit bine o tigaie cu fundul mai gros, am pus o lingură de ulei de măsline și l-am lăsat să se încingă, apoi l-am scurs într-o căniță și am turnat din compoziția de clătite cu o lingură mai mare, să-mi iasă clătitele mititele, nu cât toată tigaia. Mie mi-au încăput câte 3 în tigaie, le-am lăsat pe o parte până au început să facă bule de aer, apoi le-am întors pe partea cealaltă și le-am mai lăsat 3-4 minute. De data asta am pus și capac la tigaie, nu mă întrebați de ce, așa mi s-a pus mie piticul, așa că s-au copt oarecum clătitele mele în tigaie. Până le-am făcut pe toate le-am lăsat pe aragaz (cuptorul era aprins, căci tocmai făceam niște pui în lapte, o să vă spun rețeta mai încolo puțin), la căldurică.
După cum vă povesteam, le-am mâncat cu iaurt de capră și castraveți murați. O nebunie! :)
Poftă bună!
Și Țuțurlika mea, curioasă, ca o pisică adevărată ce este, a văzut foarte de aproape zăpada ce se așterne (din nou!) peste tot. Și nu i-a plăcut în mod deosebit :)) O înțeleg foarte bine !!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu