Treceți la conținutul principal

Reeditări




   Din ciclul „mai răruț, că-i mai drăguț”, revin în bucătărie cu drag pe vremea asta friguroasă. M-am săturat de frig de nu mai pot, abia aștept primăvara. Perioada asta rece mă face mai mult decât urâcioasă și fără chef de nimic și nu-mi place să mă văd așa. Ca să mă mai depresurizez nițel, trebuie să fac ce-mi place, nu? Așa că ieri și astăzi m-am dedicat gătitului. Am făcut o ciorbă de linte bună caldă cu pâine prăjită cu usturoi. (A! Că am uitat să vă spun, pâinea e din făină de secară și făină de grâu integrală, cu semințe, am făcut-o la începutul săptămânii la mașina de făcut pâine, așa că a fost numai bună de prăjit - de fapt copt, că am uns feliile cu puțin ulei de măsline și le-am băgat la cuptor ;)  ).



   Am reeditat plăcinta cu brânză sărată de săptămâna trecută cu câteva modificări - n-am mai avut  praz, așa că am scos de la congelator niște leurdă și am tocat în amestecul de brânză (am mai avut urdă de oaie și am luat niște telemea sfărâmată). Asta a ieșit.


   Și am mai avut o reeditare (nu am rămas fără imaginație, dar mi-au plăcut tare mult așa că m-am hotărât să încerc variațiuni pe aceeași temă :P), de strudel cu mere, bineînțeles, puțin modificat. Adică n-am mai călit merele (am pus 3 mere acrișoare și 3 mere Golden), le-am amestecat cu scorțișoara, stafidele înmuiate în sucul de la 2 portocale mici, o lingură de zahăr muscovado dark, o mână mare de fulgi de migdale, 4 biscuiți sfărâmați și o lingură de rom. Am uns foile cu unt de data asta și deasupra am uns cu unt și am presărat zahăr brun și fulgi de migdale. Și asta a ieșit aici.


Poftă bună!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…