Din ciclul „mai răruț, că-i mai drăguț”, revin în bucătărie cu drag pe vremea asta friguroasă. M-am săturat de frig de nu mai pot, abia aștept primăvara. Perioada asta rece mă face mai mult decât urâcioasă și fără chef de nimic și nu-mi place să mă văd așa. Ca să mă mai depresurizez nițel, trebuie să fac ce-mi place, nu? Așa că ieri și astăzi m-am dedicat gătitului. Am făcut o ciorbă de linte bună caldă cu pâine prăjită cu usturoi. (A! Că am uitat să vă spun, pâinea e din făină de secară și făină de grâu integrală, cu semințe, am făcut-o la începutul săptămânii la mașina de făcut pâine, așa că a fost numai bună de prăjit - de fapt copt, că am uns feliile cu puțin ulei de măsline și le-am băgat la cuptor ;) ).
Am reeditat plăcinta cu brânză sărată de săptămâna trecută cu câteva modificări - n-am mai avut praz, așa că am scos de la congelator niște leurdă și am tocat în amestecul de brânză (am mai avut urdă de oaie și am luat niște telemea sfărâmată). Asta a ieșit.
Și am mai avut o reeditare (nu am rămas fără imaginație, dar mi-au plăcut tare mult așa că m-am hotărât să încerc variațiuni pe aceeași temă :P), de strudel cu mere, bineînțeles, puțin modificat. Adică n-am mai călit merele (am pus 3 mere acrișoare și 3 mere Golden), le-am amestecat cu scorțișoara, stafidele înmuiate în sucul de la 2 portocale mici, o lingură de zahăr muscovado dark, o mână mare de fulgi de migdale, 4 biscuiți sfărâmați și o lingură de rom. Am uns foile cu unt de data asta și deasupra am uns cu unt și am presărat zahăr brun și fulgi de migdale. Și asta a ieșit aici.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu